Lewis Hamilton nyerte a Brit Nagydíj időmérőjét – 24.hu

Lewis Hamilton nyerte a Formula-1-es Brit Nagydíj időmérő futamát péntek este.

Az első etapban sokáig nem akadt izgalom, de a leintés után sorra javítottak a pilóták, amelynek köszönhetően szinte autónként alakult át az utolsó öt sorrendje. Végül a két Haas végzett sereghajtóként, őket Nicholas Latifi, Kimi Räikkönen és Juki Cunoda előzte meg, de egyikük sem jutott tovább.

Q2-ben a két-két Mercedes és Ferrari továbbjutása nem forgott veszélyben, a két McLaren viszont nehezen ment tovább, hetedik helyen viszont George Russell az utolsó szakaszba is befért. Russellt hatalmas tapsvihar ünnepelte a továbbjutásánál hazai pilótaként. Sorrendben Lance Stroll, Antonio Giovinazzi, Esteban Ocon, Pierre Gasly és Fernando Alonso esett ki. Russell két percig egymaga száguldott a pályán Q3-ban is, a közönség ezt is végigszurkolta.

A zárás hajrája aztán nagy drámát hozott, mert Lewis Hamilton két parádés lila szektor után kidriftelt, így nem tudott javítani, de Max Verstappen így sem tudta megelőzni, 75 ezredmásodperccel maradt le. A második sorba Valtteri Bottas és Charles Leclerc fért még be, George Russell pedig Carlos Sainzot és Sebastian Vettelt megelőzve a nyolcadik helyen zárt.

Szombaton még egy szabadedzéssel folytatódik a versenyhétvége, majd este jön az első idei sprintfutam.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.


Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért.
Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Neked Ajánljuk