Leclerc három hónapja nem nyert futamot, az elmúlt öt versenyen nem állt dobogón – Motorsport.com – HU

A Ferrari számára a Brit Nagydíj hullámzóan alakult. Úgy tűnt, hogy Charles Leclerc révén könnyű győzelmet arathatnak, de egy késői biztonsági autó miatt csapattársa, Carlos Sainz szerezte meg első győzelmét a Forma-1-ben. Leclerc bántónak érezte, hogy a csapat nem reagált időben a biztonsági autó alatt.

A monacói egy gyengébb eredményekkel tarkított időszak után jobb időket remélt Silverstone-ban. Már a kvalifikáción sem alakultak jól a dolgok a negyedik rajthellyel, de a verseny első szakaszában úgy tűnt, hogy Leclerc számára kedvezően alakulnak a dolgok. Mivel a csapat nem hozta be őt a biztonsági autó alatt, kénytelen volt a régi gumikon védekezni az új lágy gumikon versenyzőkkel szemben.

Még több F1 hír:

Ez lehetetlen feladatnak bizonyult, és lemaradt a dobogóról. Martin Brundle, a Sky Sports kommentátora észrevett egy tendenciát a Ferrari pilótájánál. „Az elmúlt öt versenyen nem állt dobogón, és három hónapja nem nyert, annak ellenére, hogy ebben a szezonban hat pole pozíciót szerzett. Nem megy neki jól a Ferrarinál, annak ellenére, hogy egyértelműen úgy érzik, ő Verstappen legfőbb bajnoki riválisa.”

Az olasz csapat eredetileg Leclerc mögött akarta tartani Sainzot, de ez csak négy kanyarra sikerült. Aztán a spanyol átvette a vezetést, Leclercnek pedig Sergio Perez és Lewis Hamilton ellen kellett védekeznie.

„Ahogy az újraindításnál vezetett, ez teljesen egyértelmű volt, ahogy Sainz válasza is, amely a következő volt: nem, én vagyok az, aki a megfelelő gumikon és a megfelelő helyen van ahhoz, hogy megnyerje ezt a versenyt. Abban a döntő pillanatban megmentette a Ferrari napját, és nagyon örülök Carlosnak és a családjának. És persze a csapatnak is” – mondta Brundle.

Tekintsd meg, hogy milyen a Red Bull Ringen száguldani:

megosztás

hozzászólás

Neked Ajánljuk