Leclerc-é a pole Franciaországban, Verstappen második! – Motorsport.com – HU

Meleg, napos időben vette kezdetét a Forma-1-es Francia Nagydíj időmérő edzése, ahol az utolsó két rajtpozíció már adott volt: Sainz és Magnussen is motorcserén esett át, így az időmérős eredményük csak egymás ellen számított, az első 18 helyért pedig a többiek csatázhattak.

A Q1-ben korán kijöttek a versenyzők a pályára, és meglehetősen hamar élre állt a világbajnoki címért is harcoló Verstappen-Leclerc páros, és a monacói volt a gyorsabb kettejük közül, Sergio Perez a harmadik, Norris a negyedik helyen állt.

Az első felvonás végéhez közeledve nagy tűzijáték jött, Albon pedig megpördült, így az utolsó körére már nem számíthatott. Ezzel együtt is továbbment a brit-thai pilóta, miután Schumacher idejét pályaelhagyás miatt törölték. A kiesők: Gasly, Stroll, Csou, Schumacher, Latifi.

Még több F1 hír:

A Q2-t a Red Bullok kezdték a legjobban, majd Sainz pörkölt oda rendesen, és egy 1:31.0-s idővel jelentősen előnnyel állt az élre. A két Mercedes-pilóta sokáig a top 10-en kívül állt, de végül Hamilton az ötödik, Russell a hetedik helyen továbbjutott.

Ricciardo viszont 86 ezredes hátránnyal kiesett, hasonlóan járt az Ocon, Bottas, Vettel, Albon kvartett is, míg a két motorcserés versenyző bejutott a Q3-ba, ami azt is jelentette, hogy Ricciardo a 9., Ocon pedig a 10. helyről fog rajtolni.

A Q3-ba tehát a két Red Bull, a két Ferrari, a két Mercedes, illetve Alonso, Norris, Cunoda és Magnussen jutott be, a dán pilóta pedig az első körök teljesítését még a garázsból figyelte, ami a büntetését figyelembe véve érthető döntés.

 

Sainz szélárnyékozással próbált segíteni Leclerc-nek, a monacói pedig 8 ezredes előnnyel kezdett Verstappenhez képest, mögöttük Perez, Russell, Hamilton, Norris, Alonso, Cunoda, illetve Sainz és Magnussen következett.

A Q3 végén Sainz ismét próbált szélárnyékot adni Leclerc-nek, a pontverseny második helyezettje pedig remek időt futott és megszerezte vele a pole-t. Verstappen 3 tizeddel maradt el tőle, majd Perez, Hamilton, Norris, Russell, Alonso, Cunoda, Sainz és Magnussen következett.

A Francia Nagydíj holnap 15 órától veszi kezdetét, amelyen tehát Leclerc és Verstappen fogja elfoglalni az első sort, a versenyt pedig szokás szerint az M4 Sport közvetíti.

Ezért váltotta le az eredeti oldaldoboz-koncepcióját a McLaren…


Nézd meg videón a Paul Ricard-pályát!

megosztás

hozzászólás

Neked Ajánljuk