Leclerc balesetével ért véget a szaúdi második szabadedzés, Hamilton végzett az élen! – Motorsport.com, Edition: Magyarország

Meglehetősen érdekesnek ígérkezett a szezon utolsó előtti nagydíjhétvégéje, ami a nemrég megépített dzsiddai pályán kerül megrendezésre. Az első szabadedzésen Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, viszont Max Verstappen is csak fél tizedre volt tőle.

A második szabadedzésen pedig először Leclerc jött ki a pályára, és új pálya lévén nem kellett sokat várni arra, hogy benépesüljön az aszfaltcsík, hiszen fontos, hogy minél több adatot gyűjtsenek a csapatok és a pilóták.

Az edzés elején Ocon állt az élre, Verstappen pedig az 1-es kanyarnál hajtott rá a rázókőre, ami kis híján a falba lökte a hollandot. Pár perccel később már Verstappen állt az élen, mögötte pedig Leclerc és Ocon következett.

Még több F1 hír:

Gyorsan javultak a köridők, az edzés harmadánál már Hamilton állt az első helyen Bottas előtt, míg Russell fékproblémát jelentett a rádión keresztül, Vettel a 23-as kanyarnál hibázott, míg Schumacher egy kicsit hozzá is ért a falhoz a szűk pályán.

Az FP2 felénél járva Hamilton, Bottas, Verstappen, Cunoda, Sainz, Leclerc volt az élmezőny sorrendje, az élen álló hétszeres világbajnok pedig a forgalomra panaszkodott a csapatrádión.

22 perccel az edzés leintése előtt Gasly futott egy erős kört, amivel a harmadik helyre jött fel, és egy tizeden belülre került a közepes gumikon futó és az első két helyezést elfoglaló Mercedesekhez.

Körülbelül 10 perccel a szabadedzés vége előtt Mazepin pördült meg a 2-es kanyarnál, Hamiltonnak pedig a pályát is el kellett hagynia, hogy kikerülje az oroszt. Pár perccel később pedig jött a piros zászló, méghozzá Leclerc balesete miatt.

 

A monacói versenyző a 22-es, 23-as kanyar felé vesztette el az irányítást a Ferrari felett, és meglehetősen nagy tempóval ütközött a falnak – mivel már csak néhány perc lett volna hátra, le is intették az edzést.

Ez azt jelenti, hogy Hamilton végzett az élen, majd Bottas, Gasly, Verstappen, Alonso és Ocon következett. Az F1-es program magyar idő szerint holnap 15 órakor folytatódik a harmadik szabadedzéssel.

A Mercedes reagált az új partnerük miatt kialakult balhéra…

megosztás

hozzászólás

Neked Ajánljuk