Labdarúgás: ikszelt az osztrákokkal az U18-as válogatott Szombathel – Nemzeti Sport

Az U18-as labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott az osztrákokkal a szombathelyi felkészülési mérkőzésen.

Az U18-as labdarúgó-válogatott kedden Szombathelyen játszott felkészülési mérkőzést Ausztria korosztályos legjobbjai ellen. Babó Levente együttese az elmúlt két-három hónapot tekintve eddigi legerősebb ellenfelével csapott össze, hiszen az osztrák csapatot a német és az osztrák korosztályos bajnokságban pallérozódó játékosok alkotják – írja az mlsz.hu.

Ikszelt az osztrákokkal az U18-as válogatott Szombathelyen Forrás: mlsz.hu

Ikszelt az osztrákokkal az U18-as válogatott Szombathelyen  •  Forrás: mlsz.hu

Az első félidő gól nélküli döntetlent hozott a Haladás Sportkomplexumban, a fordulást követően pedig a magyar válogatott továbbra is kreatívan, határozottan játszott, és ennek a 68. percben gól lett a jutalma: a csereként beállt Klausz Milán közelről lőtt a vendégek hálójába. Az osztrákok ezután  mindent megtettek az egyenlítésért, és a hajrában sikerült is gólt szerezniük, így 1–1-es döntetlenre végeztek a felek.

„Az eddigi legerősebb ellenfelünkkel találkoztunk, de a fiúk megmutatták, hogy egy ilyen szintű csapat ellen is bátran, magabiztosan és pontosan tudnak játszani – mondta Babó Levente szövetségi edző az mlsz.hu-nak. – Külön kiemelném a labdabirtoklást és a labdakihozatalt, valamint az ellenfél letámadását is rendkívül hatékonyan tudtuk átjátszani. Egyedül a támadójátékon van még mit csiszolni, de ezen dolgozni fogunk. Jó lett volna nyerni, viszont nagyon pozitív az összkép, csütörtökön egyértelműen a győzelemért lépünk pályára.”

A két csapat csütörtökön újra megmérkőzik egymással.

U18-as válogatott felkészülési mérkőzés, Szombathely
Magyarország–Ausztria 1–1 (0–0)
Magyarország: Gyetván Márk – Kulcsár Martin, Kocsis Gergely, Kokovai Csongor – Sebe Botond, Vingler László (Tóth Alex, 65.), Boros Zsombor, Lapu Andor – Michael Okeke (Balázsi Levente, 78.), Barkóczi Benedek (Klausz Milán, 59.), Manner Balázs (Gágyor Domán, 59.) Gólszerző: Klausz Milán (68.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport – 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

Neked Ajánljuk