Kravitz: az FIA nem fogja megbüntetni a Red Bullt a 2021-es költségsapka értelmezése miatt – Motorsport.com – HU

Miközben a Forma-1 mezőnye a Szingapúri Nagydíjra készült, a médiába olyan információk jelentek meg, miszerint a Red Bull és az Aston Martin átlépte a 2021-es költségvetési plafont, a Milton Keynes-i alakulat ráadásul jelentősen, tízmillió dollárral.

Ha ez igaz, az a pénzügyi szabályzat lényeges megsértését jelentené, ami szigorú büntetést vonhat maga után. Ennek egyik lehetséges következménye lehetne a tavalyi bajnokságból történő utólagos kizárás, de ez kevéssé valószínű.

A Red Bull első emberei cáfolják, hogy átlépték volna a költségvetési sapkát, Helmut Marko pedig arra is utalt, hogy Toto Wolff Mercedes csapatfőnök korábbi ügyvédje, Shaila-Ann Rao szivárogtathatta ki ezeket az információkat.

Még több F1 hír:

Ha valamelyik csapat valóban túllépte a költségvetési limitet, az FIA-nak kell döntenie a büntetésről, amelyet valószínűleg zárt ajtók mögött, meghallgatás után fognak realizálni.

“Úgy hallottam, hogy amikor nyilvánosságra kerülnek az információk a költségplafon betartásáról, azok nem fognak nagy meglepetést okozni” – mondta Kravitz a Sky Sportsnak.

 

“Azt hiszem, lesz néhány terület, amit másképpen értelmeztek a Red Bullnál, ez az, amiről Christian Horner is beszélt Szingapúrban. Ahogy ő fogalmazott, mint minden új szabálynál, itt is vannak tisztázandó területek az értelmezésben” – vélekedett a szakértő.

A riválisok egyébként azzal a vádolják a Red Bullt, amennyiben tényleg túllépték a költségvetési plafont, azzal jelentős teljesítményelőnyre tettek szert, ám a Milton Keynes-i alakulatjogi lépéseket fontolgat azokkal szemben, akik rágalmazták a csapatot.

Ferrari: „game over”, ha az FIA nem tudja megfelelően ellenőrizni a költségsapkát

megosztás

hozzászólás

Neked Ajánljuk