Közel a visszatérés: a Barca mindenben megegyezett Neymarral – Origo

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain brazil támadója, Neymar hamarosan visszatérhet az FC Barcelonához. Spanyol lapértesülések szerint a világklasszis játékos mindenben megegyezett a katalán klubbal.

A katalán Sport kedden arról írt, hogy Neymar elfogadta a Barcelona ajánlatát, és már szóbeli megállapodást kötöttek a felek. A lap szerint a brazil enged a PSG-nél kapott fizetéséből 13 millió eurót, így a Barcánál évi 24 millió eurót kap majd, amely nagyjából ugyanannyi, mint amennyit a távozása előtt keresett a katalán együttesnél.

A Sport úgy tudja, Neymar öt éves szerződést köthet hamarosan a Barcelonával, amelynek már csak a Paris Saint-Germainnel kell egyezségre jutnia.

Neymar hamarosan újra a Barca játékosa lehetForrás: AFP/2017 Getty Images/Mike Ehrmann

A Barcánál komoly feltételekhez kötötték Neymar visszatérést, többek között vissza kell vonnia a pert, amelyet a klubbal szemben indított a távozáskor – egy korábbi 26 millió eurós aláírási bónuszt követel –, a nyilvánosság előtt jeleznie kell, hogy ő akar visszatérni, illetve a már említett fizetési igényeiből engednie kell. A hírek szerint Neymar minden feltételt hajlandó elfogadni, mivel tudja, mekkora erőfeszítésébe került majd a Barcelonának visszahozni.

Neymar egyébként több klubtól kapott konkrét ajánlatot, köztük a Real Madridtól is, de hiába lett volna jóval magasabb a fizetése, ezzel sem sikerült meggyőzni, a támadó mindenképpen a Barcelonához akar igazolni.

Neymar klubváltását támasztja alá, hogy korábban Nasszer al-Kelaifi, a katari tulajdonban lévő PSG elnöke a France Footballnak azt mondta, a játékosoknak nagyobb felelősséget kell vállalniuk, s akinek ez nem tetszik, az távozhat.

A brazil labdarúgó jelenlegi szerződése 2022-ig szól a PSG-nél, amely két éve 222 millió dolláros rekordösszegért szerződtette.

A hírek szerint Neymar mellett az Atlético Madrid francia világbajnoka, Antione Griezmann is hamarosan gránátvörös-kékbe öltözhet, így egészen elképesztő csatársora lehet a Barcelonának: 

Neked Ajánljuk