Konferencia-liga: 5-0-val ütötte ki moldovai ellenfelét a Fehérvár – Telex

A Mol Fehérvár FC 5-0-ra nyert hazai pályán a moldovai Petrocub Hincesti ellen a Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójának első mérkőzésén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Moldovában.

Az MTI beszámolója szerint kiegyenlített játékot hozott az első negyedóra, majd a vendégek Ambros révén kapufát rúgtak. Két perccel később Dárdai Pál góljával megszerezte a vezetést a Fehérvár. Nem kellett sokat várni a következő fehérvári gólra sem, Kodro büntetőből volt eredményes. A Fehérvár a szünetig háromgólosra növelte előnyét, miután Stopira egy sarokrúgásból gólt fejelt.

A szünet után Ivan Petrjak megszerezte a negyedik fehérvári gólt is. A Petrocub ebben a játékrészben elvétve jutott el a hazai kapuig, veszélyes helyzete sem volt. A hajrában a Fehérvárnak több lehetősége akadt az ötödik gól megszerzésére, végül Budu Zivzivadze büntetőjével sikerült megnyugtató előnyt szerezni a visszavágóra.

Eredmény, Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:

Mol Fehérvár FC – Petrocub Hincesti (moldovai) 5-0 (3-0)
Székesfehérvár, 3365 néző v.: Thorarinsson (izlandi)
Gólszerzők: Dárdai (20.), Kodro (23., 11-esből), Stopira (35.), Petrjak (66.), Zivzivadze (88., 11-esből)

A Kisvárda is csütörtökön játszott selejtezőt a Konferencia-ligában, 3-0-ra kaptak ki a svéd Moldétól.

A külföldön játszó magyar focisták közül Lovrencsics Gergő és Szalai Ádám lépett pályára a Konferencia-liga selejtezőjében. Lovrencsics csapata, a Hajduk Split 3-1-re verte hazai pályán a portugál Guimaraest, a magyar focista a 77. percben állt be. Az FC Basel 1-0-ra kapott a dán Bröndby otthonában, Szalait a 82. percben cserélték be.

Európa-liga selejtezőket is játszottak csütörtökön. A Fenerbahçe játékosaként Szalai Attila a cseh Slovácko ellen lépett pályára, és csapatával 3-0-ra nyertek is.

Neked Ajánljuk