Költségvetési sapka-ügy: „Wolff rossz vesztes, az FIA-nak magát is felül kell vizsgálnia!“ – Motorsport.com – HU

Amíg a pilóták és a csapatok is a szingapúri versenyhétvégén szorgoskodtak, az istállók vezetői és a csapatfőnökök a költségvetési plafonnal kapcsolatos kérdésekre válaszoltak a média munkatársainak.

Miután az FIA hamarosan közzéteszi a 2021-es költségvetési szezonra vonatkozó jelentését, elkezdtek kiszivárogni olyan hírek, miszerint a Red Bull és az Aston Martin is szabályt szegett és ezzel jogosulatlan előnyre tett szert.

A német Auto Motor und Sport pénteken arról írt, hogy a Milton Keynes-i alakulat akár tízmillió dollárral is átléphette a költséghatárt, ami lényeges túlköltekezésnek minősülne.

Még több F1 hír:

Természetesen a rivális csapatok azonnal támadást indítottak a bikások ellen, egyesek olyan csalásnak nevezték a költségplafon átlépését, ami akár három bajnokságnyi előnyt is jelenthet, a Red Bull kitart ártatlansága mellett.

Christian Horner csapatfőnök odáig ment, hogy jogi lépéseket fontolgat a rágalmazókkal szemben, amennyiben nem vonják vissza kijelentéseiket. A Sky Sports szakértőjeként dolgozó Ralf Schumacher szerint az FIA-t is felelősségre kellene vonni az információk kiszivárgása miatt.

„Az alapstruktúra határozottan megrendült. Az FIA-nak magát is felül kell vizsgálnia, mert ilyesminek nem lenne szabad megtörténnie. Egyszerűen ilyen információk nem szivároghatnak ki. Ami jelenleg történik, az árt a Forma-1-nek és ezért csak az FIA hibáztatható. Adott esetben őket is meg kell büntetni“ – szögezte le a német.

 

Ami a Red Bull riválisainak véleményét illeti, az egykori versenyző szerint Toto Wolff úgy viselkedett, mint egy rossz vesztes, ugyanis a Mercedes csapatfőnöke még mindig bosszankodik a tavalyi bajnokság elvesztése miatt.

Az osztrák két különböző interjúban is nekiment Christian Hornernek, miután a brit tagadta a Red Bull ellen felhozott vádakat. Wolff úgy fogalmazott, Horner talán nem egyeztetett a pénzügyi igazgatóval amikor jogi lépésekről beszélt.

„Bármi is derüljön ki szerdán, számomra Toto Wolff a kemény kritikájával inkább egy rossz vesztesre emlékeztet, aki még mindig nem emésztette meg, hogy elveszítette a világbajnokságot. Nagy kár ezért“ – vélekedett Schumacher.

Így szerezheti meg a 2022-es F1-es világbajnok címet Max Verstappen Japánban!

megosztás

hozzászólás

Neked Ajánljuk