Kispadra küldte Ukrajnát a FIFA, de még sárga lap is lehet a vége – Mandiner

Ha az ukránok rosszul cserélnek.

A Mandiner is megírta, vasárnap nyilvánosságra került az ukrán elnöknek az a beszéde, amelyet eredetileg a katari focivébé döntőjén szeretett volna elmondani, de a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség visszautasította. „A háborúban nincsenek bajnokok, és nincs döntetlen” – közölte volna többek között Ukrajna elnöke a beszédben. Erről itt írtunk bővebben.

A FIFA is kispadra küldte az ukránokat

Megírtuk azt is, hogy

a FIFA és az UEFA kilátásba helyezte, hogy felfüggesztik az ukrán labdarúgó szövetség tagságát

abban az esetben, ha az ukránok az eddigi elnököt, Andrij Pavelkót leváltják és helyébe a korábbi aranylabdás játékost, Andrij Sevcsenkót ültetik. Az elnökcsere megvalósítását – virtuális választás formájában – keddre időzítette az UAF, s erre a lépésre érkezett az erőteljes figyelmeztetés a világfutball vezető szervezeteitől – írta az insidethegames.biz portál.

Emlékezetes, az UAF-vezetés Pavelko leváltását célzó rendkívüli ülésének összehívását megelőzte az elnök múlt havi letartóztatása, amelyet – a portál beszámolója szerint –

az ukrán hatóságok olyan vádak alapján hajtottak végre, hogy a szövetség első embere visszaélt a nemzetközi segélyalapokkal, elsikkasztotta a kijevi futballisták pénzét, elpazarolta a futballpályák építésére szánt költségvetési pénzeket.    

Vagyis focizsargonnal élve, sárga lap lehet a vége, ha az ukránok rosszul cserélnek.

Nyitókép: MTI/EPA/Peter Foley

Neked Ajánljuk