Kínos: Xavit nem engedték be az USA-ba, nélküle utazott a Barcelona – Goal.com

18:25 CEST 2022. 07. 16.

Nem kapott vízumot.

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft bónusz + 10 000 Ft ingyen fogadás vár Rád! Regisztrálj most! (x)

A Barcelona labdarúgócsapata Miamiba utazott, itt folytatják ugyanis a felkészülést a következő szezonra, viszont egyelőre a vezetőedző, Xavi nélkül.

A 42 esztendős tréner a klub bejelentése szerint adminisztratív problémák miatt egyelőre nem tarthatott a csapattal, ami legjobb esetben is csak a jövő hétre fog megoldódni.

Xavi ugyanis előző klubjával, a katari Al-Sadd együttesével többször is járt Iránban, amit az Egyesült Államokba való belépéskor nem néznek jó szemmel, s különleges engedélyre van szüksége, hogy megkapja a vízumot.

A hiba kínos mulasztás egy olyan klub számára, amely az előszezonokban rendre olyan országokban turnézik, ahol nagyon szigorú beutazási szabályok érvényesek.

Lehetne rosszabb is a helyzet, Xavi ugyanis még játékosként járt az Al-Sadd-dal Iránban, s nem vezetőedzőként, akkor ugyanis többen is így járhattak volna a jelenlegi stábjából, akikkel már Katarban is együtt dolgozott.

A Barcelonánál úgy számolnak, hétfő estére oldódhat meg Xavi ügye, s így a Barcelona keddi, Inter Miami elleni felkészülési mérkőzésén már a kispadon ülhetne.

Miami után a katalánok Las Vegasba utaznak, ahol a Real Madriddal csapnak össze, ezután Dallasba mennek, hogy megmérkőzzenek a Juventusszal, a turné pedig július 30-án végződik a New York Red Bulls ellen.

unibet

Ne csak nézd a kedvenc csapatod, hanem fogadj is az eredményre.

A Barcelona-Rayo Vallecano bajnokin a hazai győzelem 1.26, a döntetlen 6.00, a vendég siker 11-szeres pénzt fizet. (x)

Unibet

Neked Ajánljuk