Kifütyülés és majomhuhogás a Puskásban: a FIFA-hoz fordul az angol szövetség – hvg.hu

Állítólag még Gareth Southgate angol szövetségi kapitányt is megdobálták a meccs után.

A brit sajtó egy része rasszista magyar szurkolókról ír, az angol labdarúgó-szövetség pedig a FIFA-hoz fordul amiatt, ahogyan a magyar szurkolók viselkedtek a csütörtöki vb-selejtezőn – írja a Telex. A selejtezőn egyébként sima, kiütéses győzelmet aratott Anglia: Sterling, Kane, Maguire és Rice góljaival 4-0-ra győzték le Marco Rossi csapatát.

A találkozó előtt az angol válogatott az eddigi meccseihez hasonlóan féltérdre ereszkedett, már erre hangos füttyszó volt a reakció a magyar szurkolóktól. A lap idézi a Sky-t, ami azt írja: később többször majomhuhogást lehetett hallani a lelátóról, leginkább akkor, amikor Raheem Sterlinghez ért a labda. Ő az a játékos, akit meg is dobáltak, mikor a gólját ünnepelte. A Sky tudósítója szerint a bemelegítő Jude Bellinghamet is rasszista bekiabálásokkal zavarták, amikor az ultrákhoz közel volt.

Azzal, hogy Sterlinget megdobálták, a BBC foglalkozik részletesebben: poharakkal hajigálták, amikor a gólját ünnepelte. Állítólag a meccs utáni interjú alatt jéggel dobták meg Gareth Southgate angol szövetségi kapitányt is, aki azt mondta: ő nem tapasztalt rasszista megnyilvánulásokat a mérkőzés alatt, de értesült ilyen esetekről, és megteszik a szükséges lépéseket, ugyanis az ilyen viselkedést elfogadhatatlannak tartja. Az angol csapatkapitány, Harry Kane is azt nyilatkozta, hogy beszélt csapattársaival, és panaszt fognak tenni a Puskás Stadionban tapasztaltak miatt.

Ugyancsak a BBC idézi az angol labdarúgó-szövetséget, amelyik azt közölte: rendkívül kiábrándító hallani a játékosaikat érő megkülönböztetésről, és a védelmük érdekében arra kérik a FIFA-t, vizsgálja ki a történteket.

A magyar válogatott Eb-meccsein hasonlóan viselkedtek a magyar drukkerek, ezért az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) három zárt kapus mérkőzéssel és pénzbírsággal büntette a csapatot. A büntetés a válogatott vb-selejtezőire nem vonatkozott.

Neked Ajánljuk