Kiderült a titok: ezért jobb a Hertha új edzője a kirúgott Dárdainál – Goal.com

19:34 CET 2022. 02. 28.

A berliniek sportigazgatója szerint az utód mindent kihoz a csapatból, Dárdaival ellentétben.

Ahogy korábban már megírtuk, a Sallai Rolanddal felálló Freiburg 3-0-s győzelmet aratott a hétvégén Dárdai Pál korábbi csapata, a Hertha BSC ellen a német bajnokság 24. fordulójában. A kék-fehérek már 7 mérkőzés óta képtelenek nyerni a Bundesligában és visszacsúsztak a 16., osztályozós helyre. Fredi Bobic vasárnap a Sport1 ‘Doppelpass’ című műsorának vendége volt, a berliniek sportigazgatóját természetesen megkérdezték a csapat kilátástalan helyzetéről is:

“Nem akarunk kiesni. Meggyőződésem, hogy a csapatnak minden képessége megvan hozzá, hogy bennmaradjon. A játékosok tisztában vannak vele, mit jelentene a klub számára a kiesés. Úgy érzem, hogy a játékosok nem fogadják el a szituációt és mindent megtesznek azért, hogy ne essenek ki.”

A sportvezető az utóbbi hetek rossz teljesítményét a koronavírussal indokolta:

“Az elmúlt két hét bolondokháza volt, nem tudtuk hányan egészségesek, hányan tudnak edzésre jönni, de a problémák ellenére mindig ki tudtunk állni, és lejátszottuk a meccseinket.”

Bobicot a jelenlegi edző, Tayfun Korkut teljesítményéről is megkérdezték:

“Általában, ha nem jönnek az eredmények, mindig a vezetőedzőt szokták hibáztatni. Számomra az a legfontosabb, hogy egy edzőnek határozott víziója legyen arról, hogy mit szeretne játszatni a csapattal. Korkut mindent kihoz a csapatból, amit tud. Ahogy korábban is mondtuk, csak a szezon végén fogjuk értékelni a teljesítményét, akkor fog eldőlni, hogy marad-e a csapatnál.”

Dárdai Pált még november végén az Augsburg elleni 1–1-es döntetlen után menesztette a Hertha. A berliniek ekkor 13 forduló után 14 ponttal a 14. helyen álltak a bajnokságban. A kirúgást követően Bobic többször is kritizálta Dárdai játékstílusát, ami szerinte túl defenzív volt, sőt egy januári interjúban a magyar edző csapatának mentalitását is szóvá tette:

“A legnagyobb probléma a csapat mentalitásával volt. Hiányzott a jól felépített struktúra. Pál sokat tett a Hertháért, de nem hagyhattunk figyelmen kívül a játékosok fejlődését.”

Tayfun Korkut érkezése óta a fővárosiak mérlege a Bundesligában: 2 győzelem, 3 döntetlen és 6 vereség, sőt a fővárosiak január végén a Német Kupából is kiestek.

Neked Ajánljuk