Kanada megálljt parancsolt a magyaroknak – Cívishír

A  magyar válogatott sima vereséget szenvedett Kanadától a debreceni U17-es női kosárlabda-világbajnokság pénteki negyeddöntőjében, így a folytatásban az 5-8. helyért küzdhet.

A Völgyi Péter, Iványi Dalma és Ábrahám Márta vezette nemzeti csapat százszázalékos teljesítménnyel zárta a csoportküzdelmeket, miután az A jelű kvartettben a kizárt Oroszország helyett meghívott Belgiumot, a korosztályos Ázsia-bajnokságon ezüstérmes Japánt és az amerikai régióban bronzérmes Mexikót is magabiztosan verte a Főnix Arénában. Ezután a magyarok első helyezettként a B csoport sereghajtójával, az argentinokkal találkoztak a 16 között, és 82-53-ra legázolták a dél-amerikaiakat.

A kanadaiak nem veretlenül érkeztek meg a nyolc közé, ugyanis a csoportkörben kikaptak a spanyoloktól. Az észak-amerikai gárda főként Toby Lee Fournier remek adottságaira épített, aki szinte minden statisztikai mutatóban kimagaslott honfitársai közül, és ő mutatta be a korosztályos vb egyetlen zsákolását is.    

A pénteki meccs végig a vendégek fölényében telt, a magyarok csak 2-0-ig vezettek. A folytatásban az ellenfél 21 ponttal is elhúzott, és végül sima sikert aratott. A magyar válogatott legjobbja Dobó Heléna lett 14 ponttal, Fournier 10 ponttal zárt.

Szombaton az 5-8. helyért kiírt összecsapáson a Völgyi-csapat az Egyesült Államok-Japán negyeddöntő vesztesével csap össze.

Eredmény, negyeddöntő:
Kanada-Magyarország 70-49 (19-18, 14-9, 19-11, 18-11)
Neked Ajánljuk