Íme az Osztrák Nagydíj sprintjének a rajtrácsa – Verstappen harmadszor indulhat idén pole-ból – Motorsport.com – HU

Mindössze nyolc századmásodperc választotta el a pénteki időmérő edzésen Spielbergben a pole pozíciót szerző Max Verstappent és a harmadik Carlos Sainzot, ami igazán szoros csatát vetít előre a Red Bull és a Ferrari között az előttünk álló hétvégén.

A regnáló világbajnok harmadik alkalommal szerezte meg az első rajtkockát az idei szezonban, érdekesség, hogy első alkalommal az imolai Emilia-Romagna Nagydíjon, ahol az idény első sprintversenyét tartották.

A holland akkor “söprést” hajtott végre, a kvalifikáció után a sprintet, majd a fő versenyt is megnyerte, ráadásul a futam leggyorsabb körét is teljesítve a maximális pontszámmal hagyta el Olaszországot.

Még több F1 hír:

Nem kell persze pánikolnia a Ferrariknak sem, Sainz az időmérő utáni nyilatkozatában ki is emelte, nem elégedetlen rajthelyével, Charles Leclerc pedig szeretne minél jobb eredményt elérni szombaton és vasárnap az elmúlt hetek vesszőfutása után.

Nem volt nyugodt éjszakája a Mercedes szerelőinek, hiszen az időmérő harmadik szakaszában Lewis Hamilton és George Russell is összetörte az autót, de a sprint mindkét versenyző számára jó lehetőséget biztosít a futam előtt a rajtpozíció javítására.

Jól sikerült viszont a péntek Esteban Oconnak, az Alpine francia pilótája a hatodik rajtkockát szerezte meg, de a Haasnál is örülhetnek, hiszen Kevin Magnussen és Mick Schumacher is az első tízből indulhat.

 

Pocsék pénteket tudhat viszont maga mögött az Aston Martin és a McLaren, a két brit alakulatnak semmi nem jött össze Spielbergben és egyelőre nehéz elképzelni, hogyan lesznek képesek harcolni a pontszerző helyekért.

Péntek este az FIA újra megbolygatta a rajtrácsot, ugyanis Sergio Pereztől elvették a Q2-ben futott leggyorsabb idejét a pálya négy kerékkel történő elhagyása miatt, továbbá megfosztották minden Q3-as körétől, így a mexikói csupán a tizenharmadik helyről vághat neki a sprintnek.

Íme a Forma-1-es Osztrák Nagydíj sprintversenyének rajtrácsa


Így néz ki egy kör virtuálisan a Forma-1-es Osztrák Nagydíj helyszínén!

megosztás

hozzászólás

Neked Ajánljuk