Íme a Japán Nagydíj rajtrácsa – Verstappen egy hajszállal került Leclerc elé! – Motorsport.com – HU

Max Verstappen egy újabb lépéssel közelebb került ahhoz, hogy Szuzukában megszerezze amásodik Forma-1-es világbajnoki címét, miután 10 ezred másodperccel legyőzte Charles Leclerc-t a Japán Nagydíj időmérőjén.

A Red Bull pilótája veszélyben érezhette első helyét a kvalifikáció után, ugyanis a stewardok beidézték őt, miután veszélyes helyzetet okozott. A holland megcsúszott egy kigyorsításon és a mögötte érkező Lando Norris majdnem belecsapódott.

Még több F1 hír:

A stewardok azonban a meghallgatás után nem büntették a Red Bull pilótáját, így a pole-ból indulhat a futamon. Őt Charles Leclerc és Carlos Sainz követi majd a második és a harmadik rajthelyről a két Ferrarival. Leclerc csalódott lehet, mivel alig tíz ezreddel kapott ki, ugyanakkor a futamon még javíthat.

A második sor másik helyét Sergio Perez szerezte meg, míg a harmadik rajtsorból Esteban Ocon és Lewis Hamilton vághat neki majd. Őket majd Fernando Alonso és George Russell követi, míg Sebastian Vettel és Lando Norris a kilencedik és a tizedik helyről indulhat.

megosztás

hozzászólás

Neked Ajánljuk