Így lehet majd sörhöz jutni a focivébén – Mandiner

Az idei világbajnokság az első, amelyet olyan muszlim országban rendeznek, ahol szigorúan ellenőrzik az alkoholfogyasztást.

Katar engedélyezni fogja, hogy a jegyet váltó szurkolók alkoholos sört vásároljanak a labdarúgó-világbajnokság mérkőzésein a kezdés előtt három órával és a végső sípszó után egy órán át, de a mérkőzés alatt nem – írta a Reuters.

A Budweiser, a világbajnokság egyik fő szponzora, – amely kizárólagos joggal rendelkezik sörárusításra a tornán – a stadionok körül kialakított szurkolói zónákban árulhat majd alkoholos sört, a stadionon belüli büfékben viszont nem.

Emellett a Budweiser a november 20-án kezdődő 29 napos torna minden napján ottani idő szerint 18:30-tól hajnali 1:00 óráig sört szolgálhat majd fel a FIFA fő szurkolói zónájának egy részén, Doha központjába – olvasható a Reuters cikkében.

Az idei világbajnokság az első, amelyet olyan muszlim országban rendeznek, ahol szigorúan ellenőrzik az alkoholfogyasztást, ami egyedülálló kihívások elé állítja a szervezőket egy olyan eseményen, amelyet egy nagy sörmárka szponzorál, és amelyet gyakran a sörivó rajongókkal hoznak összefüggésbe.

Mindig tiszteletben tartjuk a helyi szokásokat és kultúrát azokon a piacokon, ahol működünk vagy rendezvényeknek adunk otthont”

– mondta az Anheuser-Busch InBev multinacionális sörfőző vállalat szóvivője.

Nyitókép: REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP via AFP

Neked Ajánljuk