Így írt a nemzetközi sajtó Leclerc kieséséről és Verstappen győzelméről – Motorsport.com – HU

A világbajnoki címre is jelentős hatása lehetett a Francia Nagydíjnak, ugyanis Max Verstappen 38-ról 63 pontosra növelte az előnyét a pontversenyben, miután Charles Leclerc az élről kiesett.

Az angol Sky Sports arról ír, hogy Verstappen a győzelmével hatalmas lépést tett az újabb világbajnoki cím felé, míg Leclerc szempontjából minden jól alakult, aztán a hibával hirtelen minden rosszra fordult.

„Úgy tűnt, hogy Leclerc mindent kontroll alatt tart, miután visszaverte Verstappen támadásait a verseny elején. Aztán a versenye és a bajnoki reményei nagy fordulatot vettek egy szükségtelen hiba miatt. A teli lelátókon ülő nézők ziháltak, Leclerc pedig erősen nyilvánította ki érzelmeit a rádióban” – írja a lap.

Még több F1 hír:

A német Bild ütközés-káoszról ír a Ferrari kapcsán, hozzátéve, hogy Leclerc-nek állt a zászló, mégis Verstappen győzött, a beszámolójukban pedig azt írják, hogy nemcsak a monacói pilóta versenye, hanem a címről való álmodozás is véget ért a 17. körben.

„A világbajnokság második helyezettje számára rendkívül fontos lett volna a győzelem. Nem csak azért, mert valószínűleg ez volt az utolsó Francia Nagydíj, hanem azért is, hogy csökkentse a hátrányát Verstappennel szemben.”

Az olasz Gazzetta címében az áll, hogy „Leclerc hibázik és kiesik, Verstappen köszöni, nyer és távozik”. Kiemelték Leclerc rádiós kiáltását, és hogy az üvöltés Ferrari-rajongók millióinak szájából visszhangzott, Verstappen pedig ezüsttálcán kapta meg a győzelmet.

 

„A 18. körben egy újabb, végzetes szúrás következett, egyenesen a Ferrari-rajongók szívébe. Leclerc megpördült a 11-es kanyarban, és a gumifalban ért véget a futama. Baku után ismét úgy nyert Verstappen, hogy a verseny elején úgy tűnt, nem neki kedvez a helyzet” – olvasható az újságban.

A francia L’Equipe szerint is minden korábbinál közelebb került Verstappen a világbajnoki cím megvédéséhez, Leclerc balesetről pedig így írnak:

„Szerencsétlen vagy ügyetlen módon a 18. körben a gumifalban kötött ki. Ezzel kiesett, és láthatta, hogy a riválisa hogyan szerzi meg sorozatban második világbajnoki címét. Leclerc addig a pontig jól bírta Verstappen agresszivitását, nem talált rajta fogást, de aztán kihasználta a Scuderia szörnyű fejezetét.”

Ismét fütyültek a szurkolók a dobogós ceremóniánál…


Kurt Busch balesete a NASCAR poconói időmérőjén

megosztás

hozzászólás

Neked Ajánljuk