Horner a Ferrari mellett a Mercedest is kritizálta: elvették Hamilton győzelmi esélyét – Motorsport.com – HU

Lewis Hamilton és a Mercedes az idei legerősebb versenyét teljesítette a Brit Nagydíjon, ahol valós győzelmi esélyeik voltak a bizonytalan Ferrarival szemben.

A W13 remekül kezelte a gumikat, és a közepes keveréken Hamilton egészen a 33. körig kint tudott maradni, miközben ezzel szemben Carlos Sainzot már a 20., Charles Leclerc-t a 25. körben hívta be kerékcserére a Ferrari.

A Mercedes azonban a maradék 19 körre nem merte bevállalni a lágy gumikat, hanem egy új szett kemény gumit rakott fel Hamiltonnak – amivel Christian Horner szerint normális körülmények között egy biztosnak tűnő futamgyőzelmet dobott el magától a Mercedes.

„Nagyon meglepett, hogy miután ennyire kíméletes volt a gumikkal Lewis, és már csak annyi kör volt hátra, nem rakták fel a lágyakat” – nyilatkozta többek között a Motorsport.com-nak a dobogós helyezésekért folytatott csatát ekkor még csak kívülről szemlélő Horner.

Még több F1 hír:

„A keverékek közötti különbséggel szerintem még könnyebb dolga lett volna. Ott azt hittem, hogy visszaajándékozták a győzelmet a Ferrarinak.”

Horner nem értett egyet a Ferrari stratégiai döntéseivel sem, akik amellett, hogy nem cseréltek kereket Leclerc autóján, a verseny kritikus pontjai alatt is szabad versenyt hirdettek a pilótáik között, ami nagyon felbőszítette a Sainznál sérült autóval is gyorsabb monacóit.

„Nos, mindegyik csapat más, nemde?” – tette fel egy vigyorral a költői kérdést Horner a Ferrari stratégiájáról. „Azt végképp nem értem, hogy miért nem cseréltek mindkét autójukon, pláne Charles autóján kereket a biztonsági autós fázis alatt.”

„Hamiltonnak ingyen kiállása volt, és persze elképesztően nehéz meghozni arról a döntést arról, hogy az élen álló kiálljon-e. Ugyanakkor szerint még ha Lewis kint is maradt volna, gumielőnnyel a Ferrarik simán meg tudták volna előzni őt.”

Még több F1 hír:

A szerencsés biztonsági autós fázisnak köszönhetően Perez végül egy nagyon értékes második helyet szerzett úgy, hogy a futam első köreit követően visszaesett az utolsó helyre, míg Verstappen a sérült autóját is behozta a 7. helyre, így Horner szerint sikeresen mentették a menthetőt.

„Checo egy ennyire balszerencsés nap után is növelni tudta az előnyét a pontversenyben Charles-lal szemben, Max pedig csak 6 pontot veszített Charles-lal szemben. A konstruktőri bajnokságban is csak 13 pontot veszítettünk. Lehetett volna sokkal rosszabb is.”

Ilyen egy virtuális kör a Mercedes 2022-es autójával Silverstone-ban:

megosztás

hozzászólás

Neked Ajánljuk