Hansi Flick lesz a német fociválogatott szövetségi kapitánya – Origo

A Bayern München megállapodott az RB Leipziggel arról, hogy Julian Nagelsmann, a lipcseiek vezetőedzője a következő szezontól a bajor klubnál folytatja pályafutását, míg a müncheni csapat éléről távozó Hans-Dieter Flick a német válogatott szövetségi kapitánya lesz.

A Bayern kedden megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, melyek alapján a 33 éves trénert ötéves szerződés várja a münchenieknél, akik rekordösszegű lelépési díjat – a hírek szerint 25 millió eurót – fizetnek érte. Ezzel egyszersmind megnyílt az út a Bayern-edző Hans-Dieter Flick előtt a német szövetségi kapitányi poszt felé. Flick aktuális szerződését, amely 2023 júniusáig szólt, június 30-án felbontják.

Flicket már egy ideje a válogatottól a nyári Európa-bajnokság után búcsúzó Joachim Löw utódjaként kezelik. Ő maga ugyan nem erősítette meg, hogy szövetségi kapitányi ambíciói vannak, de korábban úgy fogalmazott, “ez egy olyan opció, amelyet minden edzőnek meg kell fontolnia”.

Hans-Dieter Flick (jobbra) Joachim Jogi Löw segítője volt a 2014-es világbajnokságonForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Fotoagentur Sven Simon

A német szövetség (DFB) kedden megerősítette, hogy Flick jelölt a kapitányi posztra.

Köztudott, hogy a DFB nagyra tartja Hans-Dieter Flicket, aki kiváló jelölt a nemzeti csapat élére. Megerősítjük, hogy már most tárgyalásokat folytatunk vele és a Bayern München illetékeseivel” – áll a szövetség közleményében.

Löw egykori segítője 2019 novemberében vette át a bajor elitalakulat irányítását, amellyel azóta mindent megnyert, ráadásul a Bajnokok Ligája történetében első csapatként tavaly százszázalékos teljesítménnyel diadalmaskodott. A mostani szezonban viszont már a BL-től és a Német Kupától is búcsúzott a Bayern, amely a Bundesliga megnyerésével vigasztalódhat, ugyanis három fordulóval a vége előtt hétpontos előnnyel vezet az RB Leipzig előtt.

Neked Ajánljuk