Hamilton: Nem tudom, mikor történt utoljára ilyen… – F1világ.hu

A brit versenyző a második tréning nagy részét a garázsból volt kénytelen végignézni, miután 30 perccel az edzés megkezdése után a falnak csapta Mercedesét.

Az autónak főleg a jobb hátulja sérült meg, a Mercedes pedig elővigyázatosságból váltót is cserélt a W10-es versenygépben.

Hamilton azt mondja, csalódott, hogy ki kellett hagynia a szabadedzés jelentős részét, ám igyekszik maga mögött hagyni a történteket.

„Az első edzés simán ment. Kezdetben a pálya elég piszkos volt, de mindannyian egy csónakban eveztünk” – mondta a címvédő.

„A második edzésen aztán hibáztam, és összetörtem az autót. A srácok mindent megtettek azért, hogy megjavítsák, de nem volt elég idő. Nem emlékszem, mikor volt utoljára olyan, hogy kihagytam egy egész edzést. Nem túl jó a garázsból nézni egy szabadedzést. Olyan, mint ülni az igazgatói irodában, és visszavágyakozni az osztályba.”

„Egy ártatlan hiba volt. Több kört megtettem a közepes keverékű gumikkal, és próbáltam megtalálni a határokat. Egy kicsit túlléptem, a 9-es kanyar kijáratánál ugrattam egyet és csúszott az autó sokáig. Reméltem, hogy nem találom el a falat.”

„Az efféle dolgok sajnos megtörténnek. Rögtön magunk mögött kell hagyni, és vissza kell ülni a lóra. Szerencsére Valtterinek [Bottas] jó edzése volt, szóval sokat tudunk elemezni. A srácok remek munkát végeztek az autó megjavításával, és szombaton készen állunk majd arra, hogy egy jobb napot teljesítsünk.”

Neked Ajánljuk