Hamilton: bajban leszek, ha ilyen marad a Red Bull formája – Motorsport.com Magyarország

A szombati megingásukat követően Max Verstappen domináns teljesítménnyel nyerte a 2021-es Mexikói Nagydíjat. Az idei nyolcadik győzelmével 19 pontosra növelte az előnyét Lewis Hamiltonnal szemben, míg a Red Bull Sergio Perez 3. helyének köszönhetően már csak egyelten egy ponttal van elmaradva a Mercedestől a konstruktőri bajnokságban.

Bár az erőviszony folyamatosan ingadozott a két csapat között, a Mercedes legutóbb Törökországban volt egyértelműen gyorsabb a Red Bullnál, az energiaitalosok legyőzése Austinban és Mexikóvárosban is túl nagy falatnak bizonyult a Mercedes számára.

Lewis Hamilton még reménykedik abban, hogy a Mercedes erősebb lesz Interlagosban – egy olyan pályán, ahol szintén a Red Bull lehet a favorit, máskülönben „bajban lesznek” az egyéni és a konstruktőri bajnokságot figyelembe véve.

„Még négy verseny van hátra, ami elég sok idő… de egyértelmű, hogy a 19 pontos hátrány elég nagy, miután sokat nyert már idén” – mondta Hamilton a mexikói futamot követő sajtótájékoztatón.

„Szerintem, ha a ma látott sebességfölényüket át tudják menteni a következő versenyekre is, akkor bajban leszünk. Nem tudom, hogy azt a nagy (hátsó, monacói specifikációs) szárnyukat fogják-e még használni, de remélem, hogy ennél azért sokkal közelebb leszünk.”

Hamiltonnak a hátralévő 4 versenyből hármat még meg kéne nyernie ahhoz, hogy megszerezze a 8. világbajnoki címét, és még ezen felül is arra lenne szüksége a rekorddöntéshez, hogy valami balszerencse érje a hollandot – Hamilton azonban nem fog változtatni a hozzáállásán a szezon hátralévő részére sem.

Még több F1 hír:

„Természetesen azt érzem, hogy az összes versenyt meg kéne nyernem, mert szükségünk van az extra pontokra, de jelenleg egyszerűen annyira gyorsak, hogy nem elég az, hogy mi mindent kihozunk a saját autónkból.”

Verstappen azonban a Red Bull lendületét firtató kérdésre kijelentette, hogy „nem hisz a lendületben”.

„Minden egyes versenyen ugyanúgy tökéletesítenünk kell az apró részleteket. Ez nem sikerült az időmérőn, szóval nagyon gyorsan rosszra fordulhatnak még a dolgok” – mondta a holland. „Nagyon szoros és izgalmas lesz az év vége. Mexikóban mindig is jók voltunk, és nem számítok arra, hogy Brazília is ennyire kegyes lesz majd hozzánk.”

megosztás

hozzászólás

Neked Ajánljuk