Hamilton Abu Dhabiról: Nem hittem, hogy ezt elcsalhatják tőlem – F1VILÁG.HU – F1világ.hu

A 2021-es Abu Dhabi Nagydíj utolsó köreinek fordulatai azonnal helyet követeltek maguknak az F1-történelem feledhetetlen pillanatai között: bár az FIA azóta elismerte, hogy a versenyigazgató Michael Masi hibázott, amikor egyedi szabályértelmezést használva az utolsó körre a bokszba rendelte a biztonsági autót, annak drámája már örökre velünk marad, ahogyan Max Verstappen friss gumikon pár kilométerrel a cél előtt megelőzi Hamiltont a győzelemért és első világbajnoki címéért.

Hamilton a rekordot jelentő nyolcadik vb-sikerét bukta el ezáltal, és bár 2007-ben és 2016-ban is megtapasztalta már, milyen érzés, amikor egy hajszállal marad le a világbajnoki címről, a most a Vanity Fairben megjelent interjújában elárulta, hogy a tavaly december 12-én történtek minden korábbinál mélyebben érintették, és máig érezhető tüskét hagytak benne.

Hirdetés

„Láttam, ahogyan követik egymást az események, és hogy amitől a legjobban féltem, kezd valóra válni. Azt mondogattam magamnak, nem lehet, hogy ezt elcsalják tőlem. Nem lehet, ilyen nem történhet meg” – idézte fel a szezonzáró utolsó köreit.

A brit azt mondja, a legnehezebb érzés az volt számára, amikor a bokszutcába visszatérve ki kellett szállnia az autóból, hogy szembenézzen a valósággal.

„Nem is igazán tudom szavakba önteni, hogy mit éreztem. Azt tudom, hogy teljes hitetlenségben ültem az autóban. Idővel rádöbbentem, hogy ki kell kapcsolnom a biztonsági övem, ki kell másznom az autóból, erőt kell gyűjtenem. Teljesen erőtlennek éreztem magam. Hosszú idő óta ez volt a legnehezebb pillanat, amit átéltem” – ismerte el. „Tudtam, hogy mi történt. Tudtam, hogy milyen döntések születtek és hogy miért. Tudtam, hogy valami nem volt rendben.”

Hamiltonban a verseny után maradt annyi lélekjelenlét, hogy ne kritizálja a versenyirányítás döntését. Miközben csapata, a Mercedes az eredmény megóvásán dolgozott – amitől pár nappal később elállt, elfogadva a végeredményt –, Hamilton az apja, Anthony közelségében talált megnyugvásra.

„Megölelt, és valami olyasmit mondott, hogy tudjam, mennyire büszke rám. Egy ilyen apai ölelés az egyik legmélyebb dolog, amit valaha is átéltem, különösen, hogy gyerekkoromban nem sokszor volt benne részem” – zárta le az Abu Dhabiban történtekre való visszatekintést a brit.

Hamilton azóta sem járt olyan közel a futamgyőzelemhez, mint a tavalyi szezonzárón, hiszen a Mercedes elveszítette nyertes formáját az új technikai szabályok érkezésével. Nyárra azonban a csapat fokozatosan megközelítette a Red Bull és a Ferrari tempóját, Hamilton zsinórban öt dobogós hely után vonulhatott a szünetre, és a riválisok is azt valószínűsítik, hogy a 2022-es évadból hátralévő nyolc verseny során a konstruktőri címvédő még vissza fog jutni a dobogó tetejére.

Neked Ajánljuk