Háborús övezetté vált London! A Temzébe dobtak egy férfit az Eb-döntő után – Videók! – Metropol

Eléggé feltüzelt hangulatban indult a labdarúgó-Európa-bajnokság döntője Londonban.

Nem elég, hogy jegy nélkül maradt szurkolók törtek be a Wembley Stadionba, az olaszok ellen elvesztett Eb-döntő után a csalódott angolok közül sokan rosszul viselték a vereséget – számol be róla a Ripost.

A Sanchóra, Rashfordra és Sakára zúduló rasszista gyalázkodás miatt nagyon örülök, hogy Olaszország nyert. Hányok az angol drukkerektől” – mondta az egyik drukker a szektor kijáratánál, erről videó is készült.

A szurkolók egymást sem kímélték:

Lépni is alig lehetett a szeméttől

London utcáin az üvegtörmelékekkel és sörösüvegekkel dobálták egymást a drukkerek, sokan könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Egy embert a Temzébe dobtak

Itt már nagyon elfajultak a dolgok. A videón látható, ahogy két huligán a kezénél és lábánál fogva egy férfit a Temzébe hajít. Azt, hogy a férfi túlélte-e nem tudni. A videó készítője azt írta a bejegyzéshez, hogy nem volna szabad megengedni, hogy Anglia futballtornát rendezzen.

Vilmos herceg üzent az angoloknak

A brit trónörökös gratulált az olasz válogatottnak. „Anglia messzire jutott, de sajnos ezúttal ez nem a mi napunk volt. Emelt fővel járhattok, és büszkék lehettek magatokra. Tudom, hogy még sok új izgalmas pillanat jön” – írta posztjában Vilmos herceg. Vasárnap este Vilmos herceg, Katalin hercegné és legnagyobb gyermekük, György herceg a helyszínen nézte végig a döntőt.

A drámai végjáték után Olaszország nyert

A meccset a két csapat a rendes játékidőben sem tudta döntésre vinni, így a jött a hosszabbítás, majd a 11-es párbaj, amelyet az olaszok megnyertek, a büntetőknél hibázott az angolok két sztárja Jadon Sancho és Marcus Rashford. Így az olaszok jöttek ki győztesként hosszú idő után, 1968 óta most emelhették újra magasba a győzelemért járó kupát.

Nagy a csalódottság az angoloknál

A játékosok mindent kiadtak magukból és nem csupán ma este, hanem az egész torna során. Ez egy olyan csapat, amely hihetetlen estéket adott az országnak, ugyanakkor most nehéz mérni az amiatt érzett fájdalmat, hogy nem sikerült átnyújtani az országnak a vágyott trófeát. El tudják képzelni, milyen a hangulat az öltözőben” – fogalmazott Gareth Southgate az angol válogatott szövetségi kapitánya az olaszokkal szemben a Wembley Stadionban 1-1-es döntetlen után tizenegyespárbajban elbukott Eb-döntő után.

Az angolok győzelem esetén jótékonykodtak volna

Gareth Southgate által irányított csapat, ha megnyerte volna az Európa-bajnokságot a brit állami egészségügyi szolgálatot támogatta volna. A 28 millió eurós sikerből 11,12 millió eurót ajánlott volna fel a szövetség.

Neked Ajánljuk