Haaland mindent kihagyott, Kloppot kiállították, a Liverpool elvette a Manchester City veretlenségét – Origo

A címvédő Manchester City 1-0-ra kikapott a Liverpooltól az Anfield Roadon az angol labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén, ezzel megszakadt Pep Guardiola csapatának veretlenségi sorozata.

Az előző idény arany- és ezüstérmesének összecsapása még úgy is a forduló rangadójának minősült, hogy a két klub mostani idénye eddig teljesen ellentétesen alakul. A mezőnyben egyedüliként veretlen manchesteriek a nyáron szerződtetett Erling Haalanddal kilenc bajnokijukat megnyerték, míg a gyenge rajtot vett Liverpool nyolc meccsen mindössze tíz pontot gyűjtött és úgy várhatta a City elleni meccset, hogy már három bajnoki óta nyeretlen.

Jürgen Klopp sérülés miatt több kulcsjátékára sem számíthatott, így az Alisson – Milner, Gomez, Van Dijk, Robertson – Thiago, Fabinho, Elliott – Szalah, Firmino, Jota kezdőnek szavazott bizalmat, míg a Manchester City az Ederson – Cancelo, Rúben Dias, Akanji, Aké – De Bruyne, Rodri, Gündogan – Silva, Haaland, Foden összeállításban lépett pályára az Anfield Roadon.

Erling Haaland zsinórban három hazai mérkőzésén is mesterhármast ért el, 15 góljával pedig vezeti a góllövőlistátForrás: AFP/Oli Scarff

A meccs első helyzete a City előtt adódott, egy lecsorgó labdát Gündogan lőtt kapásból a jobb alsó irányába, de Alisson védte. A Liverpoolnak gyakorlatilag egyetlen egy komoly lehetősége volt az első játékrészben, bár a City előtt sem adódtak komoly ziccereket. A folytatásban Haalandnak kétszer is volt esélye gólt szerezni, a norvég csatár előbb megpróbálta átemelni a labdát kimozduló Alisson felett, de a brazil még bele tudott kapni, majd Kevin de Bruyne zseniálisan passza után éppen a liverpooli kapus kezébe fejelt.

Óriási liverpooli helyzettel kezdődött a második félidő, Mohamed Szalah egy az az egyben vezethette kapura a labdát, de Ederson óriási bravúrral védett. A kimaradt ziccerre góllal válaszolt a City, de Phil Foden hiába talált be, Anthony Taylor játékvezető a videobíró segítségével megállapította, hogy Haaland szabálytalankodott a támadás elején, ezért érvénytelenítette a gólt.

Ezt követően felpörgött a meccs, a City nyomott, de a Liverpool kontratámadásai rendre veszélyt jelentettek. Az 56. percben Diogo Jota hatalmas ziccerben fejelt a kapu fölé, a túloldalon pedig Haaland lőtt laposan 15 méterről, de Alisson nagy bravúrral kiütötte.

A 75. perc után a Liverpool szerezte a legtöbb gólt eddig a bajnokságban, és most is az utolsó negyedórában szerezte meg a vezetést a hazai csapat.

Mohamed Szalah gólja döntötte el a forduló rangadóját, már nem veretlen a címvédő Manchester CityForrás: AFP/Oli Scarff

De Bruyne szabadrúgását lehúzta Alisson, majd remekül indította Mohamed Szalaht, aki a második ziccerét már gólra váltotta.

Az egyiptomi támadó a 100. gólját szerezte bal lábbal, a Premier League történetében csak Robbie Fowler (105) talált be ennél többször ballal.

A hajrában Jürgen Kloppot reklamálás miatt kiállította a játékvezető. Ez azonban nem fogta meg a csapatát, a folytatás is nyílt sisakos küzdelmet hozott, de újabb gólt már nem, ezzel a címvédő City elszenvedte szezonbeli első vereségét, és megszakadt a 22 meccses idegenbeli veretlenségi sorozata, míg a Liverpool három meccs után tudott ismét győzni.

Premier League, 11. forduló:
Liverpool-Manchester City 1-0 (0-0)
gól: Szalah (76.)

Neked Ajánljuk