Győzött a a Manchester City, előnyben a Real Madrid – hvg.hu

A Mönchengladbachnak nem hozott sikert a kontrákra épülő taktika, a meccs nagy részében emberhátrányban játszó Atalanta a 86. percben kapott gólt.

A 2-0-ra nyert ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai első mérkőzésén a Puskás Arénában.

Manchester City és a házigazda Borussia Mönchengladbach találkozóját azért rendezték Budapesten, mert a koronavírus-járvány alatt bevezetett szigorú német beutazási szabályok miatt a Mönchengladbach nem tudta otthonában fogadni ellenfelét.

A Premier League listavezetője az első perctől fogva hatalmas mezőnyfölényben futballozott, a németek láthatón csakis a kontráikban bíztak, de legtöbbször már saját térfelük közepén véget értek a támadásaik. Az angol listavezető nyomása a 29. percben törte meg a „hazaiakat” , Bernardo Silva fejelt a hálóba.

A fordulást követően gyorsan eldönthette volna a meccset a City, de Gabriel Jesus óriási helyzetben sokat teketóriázott. A 63. percben kis híján egyenlített a Mönchengladbach, de Pléa csodálatos sarkazása nem sokkal mellé ment. Két perccel később viszont már megduplázta előnyét a City, Gabriel Jesus ezúttal nem hibázott.

A találkozó hátralevő részét a City magabiztosan futballozta végig, igaz, éppen a lefújás előtti pillanatban kimaradt egy német ziccer – az egyetlen a meccsen –, amely esélyt adhatott volna a március 16-i visszavágóra. Josep Guardiola együttese így sorozatban már a 19. tétmérkőzésén diadalmaskodott, összességében pedig 26 találkozó óta nem talált legyőzőre.

A nap másik meccsén a Real Madrid több mint 70 percet emberelőnyben játszva 1-0-ra nyert az Atalanta vendégeként.

Nem volt könnyű helyzetben a spanyol együttes, Zinedine Zidane vezetőedző ugyanis kilenc játékosára sérülés miatt nem számíthatott. Ennek ellenére támadólag lépett fel a 100. egyenes kieséses BL-mérkőzését játszó csapat, amelynek eredményeként a Ferland Mendyt utolsó emberként buktató svájci Remo Freulert kiállította a játékvezető a 17. percben. Támadásban maradt az emberelőnyben játszó Real, de gól nem született az első játékrészben.

©

A fordulás után is a madridiak birtokolták többet a labdát és többször is eljutottak Pierluigi Gollini kapujáig, a hősiesen védekező Atalanta azonban a hajráig megőrizte kapuját a góltól. A 86. percben aztán Mendy egy 20 méteres tekeréssel betalált, megnyerve a találkozót a 13-szoros BL-győztesnek.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Borussia Mönchengladbach (német)-Manchester City (angol) 0-2 (0-1)
Atalanta (olasz)-Real Madrid (spanyol) 0-1 (0-0)

Neked Ajánljuk