Gulyás Michelle nyerte a budapesti öttusa Világkupát! | Mandiner – Mandiner Sport

A világranglista-vezető Gulyás Michelle nyerte a budapesti öttusa Világkupát.

A hétvégén rendezték az öttusa új lebonyolítási rendszerében az első éles felnőtt tétversenyt, a budapesti Világkupát. Az új formátummal és a lovaglással kapcsolatos bohózattal, ami közben kimagasló sportemberek életnyi erőfeszítéseivel játszik, korábbi cikkünkben foglalkoztunk.

Az egyéni döntők napján, ma délelőtt a férfiaknál a magyar csapat egy hihetetlen mélységű teljesítményt nyújtott, hárman álltak majdnem dobogóra. A nőknél egészen másképpen, de ugyanennyire örömteli eredmény született: a világranglistát vezető, ifjúsági olimpiai és felnőtt világbajnoki érmes Gulyás Michelle meglehetősen nagy fölénnyel nyerte a Világkupa-sorozat talán legnagyobb renoméjú állomását, a budapestit.

Gulyás a napokkal korábbi rangsoroló vívással már tűzközelbe került, a mai lovaglása csak egy kisebb megingást jelentett, az úszást az egész mezőnyben a harmadik legjobb eredménnyel teljesítette, és magabiztos lövészetének köszönhetően a kombinált szám végén egy negyedperces előnnyel érkezett a célba.

Ezzel a szezont nyitó Világkupa-ezüst után visszavágott az őt Kairóban legyőző olasz Elena Michelinek, akinek ezúttal a második hely maradt. A harmadik helyezett az egyiptomi Salma Abdelmaksoud lett.

A döntőbe jutó másik magyar versenyző, Guzi Blanka a lovaglásban nullázott, így nem előzött meg senkit a tizennyolc fős finálé résztvevői közül.

Holnap vegyes váltóval folytatódik a budapesti Világkupa. Közben ülésezik a nemzetközi szövetség illetékes bizottsága, a napokban kiderül, hogy mi kerül 2024 után a lovaglás helyére. Magyarország képviselőjét, bár a legeredményesebb olimpiai nemzet vagyunk a sportágban, nem hallgatják meg az öttusa legfontosabb döntéséhez.

Nyitókép: Gulyás Michelle lő. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Neked Ajánljuk