Guardiola: “Nem csak a pénzünk miatt vagyunk a döntőben”, durván beszélt a bíró a PSG-játékosokkal – BL-visszhangok | csakfoci.hu – csakfoci.hu

BAJNOKOK LIGÁJA-ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:

Manchester City – Paris Saint-Germain 2-0 (Mahrez 11., 63.)piros lap: Di María (PSG, 71.)

Továbbjutott a City, 4-1-es összesítéssel

A nap nyilatkozatai

Pep Guardiola (Manchester City): – Olyan csapatot vertünk meg, amelyik kiütötte a Barcelonát és a Bayern Münchent is. Az elején küszködtünk, de a második félidőben sokkal jobbak voltunk. Hihetetlen, hatalmas győzelem volt ez számunkra. Elképesztő, amit a játékosok ebben a szezonban tettek, a mindenki számára legnehezebb évben. Ilyen közel lenni a Premier League megnyeréséhez és a Bajnokok Ligája döntőjébe kerülni nagyon jó dolog – mondta Guardiola, aki 2016-ban vette át az irányítást és kiemelte, hogy a győzelem rengeteg mindenkinek köszönhető, elismeréssel adózott a klub tulajdonosainak, a klub számos korábbi játékosának és mindenkinek, aki keményen dolgozott azért, hogy a City az angol futball meghatározó erejévé váljon. – Az első szavaim azokhoz a játékosokhoz szólnak, akik nem játszottak. Tudom, milyen nehéz ez. A második szavaim a tulajdonosainknak, az elnökünknek, az összes Abu Dhabi-i embernek szól. Aztán a játékosok, akik korábban nálunk játszottak – Colin Bell, Mike Summerbee. Aztán a srácok, akik segítettek abban, hogy a klubot egy másik szintre emeljük – Joe Hart, Pablo Zabaleta, Vincent Kompany, David Silva, Sergio Agüero, aki még mindig itt van. Sok játékos segített nekünk abban, hogy eljussunk erre a szintre, ezt szeretnénk megosztani velük. Nélkülük ez nem lenne lehetséges. Természetesen sok pénzt fektettek be a klubba az elmúlt évtizedben, mióta Mansour sejk átvette a klubot, de ez nem csak erről szól. Ha azt akarod gondolni, hogy ez csak a pénzről szól, akkor rendben van. De rengeteg hihetetlen dolog van a színfalak mögött, rengeteg ember dolgozik, támogat és világos stratégiát követ. Amit az elmúlt négy évben elértünk, az hihetetlen volt a Premier League-ben, a Ligakupában és minden versenysorozatban, ahol játszottunk. A Bajnokok Ligája döntőjébe jutni nagyon nehéz, ez a legnehezebb, de megcsináltuk. Hihetetlen Bajnokok Ligája-szezonon vagyunk túl, és most megérdemeljük, hogy ott legyünk. Döntőt fogunk játszani. (skysports.com)

Mauricio Pochettino (PSG): – Gratulálok a Manchester Citynek, fantasztikus szezonjuk van. Mbappé hiánya nem lehet kifogás a számunkra, mi egy csapat vagyunk. Természetesen szerencsétlen szituáció, hogy nem állt készen a játékra, de ez nem mentség. Nem használhatjuk ezt kifogásként, mert a csapat teljesítménye jó volt. Azt a játékot játszottuk, amit elterveztünk. Nagyon jól kezdtünk, lehetőségeket teremtettünk és domináltunk a Manchester City felett, ez nem könnyű. Néha a futballban szükség van egy kis szerencsére a játék bizonyos szakaszaiban. Egy olyan szituációból szereztek gólt egy hosszú labdával, amikor magasan támadtunk le. A játékosok mindannyian csalódottak, hiszen jól játszottunk, a terv, a játék rendben volt. Az ilyen típusú meccsekhez az is kell, hogy a szerencse melléd álljon.

A nap statisztikái

A PSG 14 lövéséből egy sem találta el a kaput. A statisztikákkal foglalkozó Opta 2003/04-es működése óta még sosem fordult elő, hogy egy csapat ennyi lövésből ne talált volna kaput a BL-ben. (OptaJoe)

A Manchester City az első angol csapat, amely 11 mérkőzést nyert meg a BEK/BL egy idényén belül, valamint a már 7 mérkőzés óta tartó győzelmi szériája a leghosszabb sorozat a Bajnokok Ligájában az angol csapatok történelmében.

A Manchester City a kilencedik angol csapat, amely bejutott a BEK/BL fináléjába, ami hárommal több, mint az utánuk következő nemzetek esetében (6-6 német és olasz csapat jutott korábban a döntőkbe).

A nap címlapjai

– Sport (katalán): “Neymar kiesett” 
– L’Equipe (francia): “Itt a vége”
Tuttosport (Olasz): “Mahrez-show, a City a döntőben”
Sky Sport (brit): “Dias mestermunkája, Foden brillírozása – Pepék a döntőben”

A nap botránya

A mérkőzés lefújását követően Marco Verratti és Ander Herrera is arról panaszkodott a tv-kamerák előtt, hogy Björn Kuipers játékvezető tiszteletlenül beszélt a PSG-játékosokkal.

Marco Verratti: “A bíró kétszer is azt mondta nekem, hogy “ba**d meg”. Én soha nem mondtam ilyet, de ha ezt tettem volna, akkor tíz meccset kapnék! De a kiesésünk nem a bíró hibája.”

Ander Herrera: “A játékvezető ma este azt mondta Leandro Paredesnek, hogy ba**d meg. Ha mi ezt mondjuk, akkor 3 vagy 4 meccses eltiltást kapunk.”

BL: Kinyírta magát a PSG Angliában is – a Manchester City először a döntőben

Neked Ajánljuk