FTC: Varga Roland az MTK-é, ketten érkeznek a kék-fehérektől – hiva – Nemzeti Sport

Hat év után távozik a Ferencváros labdarúgócsapatától Varga Roland, aki az MTK-ban folytatja pályafutását. Ellenkező utat jár be Gera Dániel és Katona Máté, ők a kék-fehérektől az FTC-hez szerződtek – számolt be az átigazolásokról a két klub a hivatalos honlapján.


Hirdetés

Varga Roland hat év után távozott a Ferencvárostól (Fotó: Török Attila)

Kezdjük Varga Rolanddal: a 19-szeres válogatott támadó 2015 januárjában érkezett a Ferencvároshoz – emlékeztet a fradi.hu –, azóta összesen 225 mérkőzésen lépett pályára a zöld-fehéreknél, és 75 gólt szerzett. Három bajnoki címet és ugyancsak három Magyar Kupát nyert a csapattal, tagja volt az Európa-liga csoportkörében, majd a Bajnokok Ligája selejtezőjében szereplő együttesnek.

A 30 éves szélső az előző, 2019–2020-as idényben még viszonylag gyakran lehetőséghez jutott Szerhij Rebrovnál – bár a legtöbbször már akkor is csak csereként –, ebben a szezonban azonban csak öt tétmeccsen szerepelt, és nem került be a zöld-fehérek BL-csoportkörös keretébe.

Az FTC terjedelmes cikkben búcsúzik Varga Rolandtól, ezt teljes egészében ide kattintva olvashatja el.

Néhány perccel a Ferencváros közleménye után az MTK bejelentette Varga szerződtetését.

„Valóban sok megkeresésem volt az elmúlt hetekben, így volt választási lehetőségem – idézi a 2003 és 2008 között az MTK-ban nevelkedő futballistát az MTK hivatalos honlapja. – Mindenkit meghallgattam, de az első pillanattól kezdve azt éreztem, számomra most az MTK a legjobb választás. Döntőek voltak a Polyák Balázzsal történt egyeztetések, mert az általa felvázoltak voltak számomra a legmeggyőzőbbek, és rajta éreztem leginkább azt, hogy tényleg engem akarnak. Eldöntöttem, hogy olyan helyre igazolok, ahová tényleg szívesen megyek, számomra most ez minden egyéb szempontot felülírt, úgyhogy rendkívül motiváltan várom a közös munkát. Az utóbbi időben kevesebbet játszottam, de szeretnék minél előbb olyan formát mutatni, mint amilyen kép él rólam a szurkolók emlékezetében. Célom, hogy mielőbb olyan játékot nyújtsak, amit én is elvárok magamtól. De ennyi elég a nagy szavakból, inkább a pályán szeretnék bizonyítani!”

Varga távozása után nem sokkal az FTC újabb nagy horderejű átigazolási hír(eke)t jelentett be: Gera Dániel és Katona Máté az MTK-t elhagyva a zöld-fehéreknél folytatja pályafutását!

Az MTK közleménye hozzáteszi, a Ferencváros Varga játékjogán túl átigazolási díjat is fizetett a fővárosi riválisnak a két korosztályos válogatott labdarúgóért.

Gera Dániel már az FTC mezével (Fotó: fradi.hu)

„Ez a megállapodás két régi rivális klub között köttetett meg: mind az MTK-nak, mind a Ferencvárosnak voltak és lesznek is jobb és rosszabb időszakai, de örökre a magyar futball meghatározó klubjai maradnak. A kölcsönös tisztelet mindig megvolt a két egyesület között, így születhetett meg most is egy olyan megállapodás, amelyben mindenki elégedett” – mondta Polyák Balázs, az MTK sportigazgatója.

A 25 esztendős Gera Dániel a korosztályos együtteseknél eltöltött évek után 2015-ben került fel az MTK első keretébe, a felnőttcsapatban 126 mérkőzésen összesen 22 gólt szerzett és 19 gólpasszt adott. Ebben az idényben 13 meccsen lépett pályára az NB I-ben, mérlege négy gól és négy gólpassz. A bajnokság nyitó fordulójában ő szerezte az MTK találatát az FTC elleni örökrangadón (1–1).

A 23 éves Katona Máté Sopronban született, 14 éves korábn, 2011-ben került az MTK-hoz. Miután végigjárta a ranglétrát, a 2015–2016-os évadot már az NB III-as tartalékcsapat tagjaként kezdte meg, majd a következő idényben már a kék-fehérek első keretéhez tartozott. Az elmúlt években (egész pontosan 2017 és 2020 között) összesen 80 meccsen szerepelt az MTK színeiben az első és a másodosztályban. A mostani idényben négy NB I-es találkozón egyszer volt eredményes.

GERA DÁNIEL ELSŐ NYILATKOZATA A FERENCVÁROS JÁTÉKOSAKÉNT

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Gera Dániel (MTK Budapest), Katona Máté (MTK Budapest)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Henry Wingo (amerikai, Molde – Norvégia)
Távozók: Varga Roland (MTK Budapest)
Kölcsönbe távozók: Csonka András (Budafok)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Tokmac Nguen (norvég)

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK-NÁL
Érkezők: Nikolai Alho (finn, HJK – Finnország), Varga Roland (Ferencváros)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Horváth Olivér (Haladás), Lehoczky Roland (Szentlőrinc)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Biben Barnabás, Andrija Drljo (bosnyák-horvát), Clinton Osei (ghánai) 
Kiszemeltek: Kaka Godwords (ghánai)
Távozók
: Gera Dániel (Ferencváros), Katona Máté (Ferencváros), Lencse László (Gyirmót FC Győr)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Neked Ajánljuk