FTC: „Itt az ideje a következő lépésnek” – Tokmac Nguen januárban váltana – Nemzeti Sport

A Ferencváros norvég támadója, Tokmac Nguen a vg.no-nak adott interjúban arról beszél, az őszi BL-szereplés után kipróbálna valami újat, vagyis annak ellenére, hogy nagyon jól érzi magát a klubban, továbblépne. Ugyanakkor megdöbbent azon, hogy milyen magas árat szabott meg érte a klub.

Tokmac Nguen a vg.no-nak adott interjúban elmondta, megdöbbent azon, milyen magas összeget kér érte a Ferencváros (Forrás: vg.no)


„Tokmac Nguen megdöbbent azon, milyen magas az ára – hogyan lehetséges ez?” Ezzel a címmel közöl interjút a vg.no a Ferencváros 27 éves, norvég támadójáról.


Hirdetés

Tokmac Nguen a téli szabadságára tért haza Norvégiába, ez alkalomból adott interjút a vezető norvég lapnak. Az őszi Bajnokok Ligája-szereplést, mely során Lionel Messi és Cristiano Ronaldo ellen is játszhatott, valamint gólt lőtt a Dinamo Kijevnek, kis kalandként jellemezte. Ugyanakkor arról is beszélt, hogy a sikeres ősz, illetve a Ferencvárossal nyert két bajnoki cím, a tavalyi Európa-liga- és az idei BL-csoportkör után januárban távozna.

„Nagyon jól boldogulok a klubnál és akár tíz évig is szívesen maradnék. Szeretem a szurkolókat, akik végig támogattak, de úgy érzem, itt az ideje a következő lépésnek. Itt az ideje kipróbálni valami újat” – fogalmazott Tokmac Nguen, aki 2019 telén érkezett a Ferencvárosba, azóta 84 tétmeccsen 27 gólt és 14 gólpasszt jegyzett a zöld-fehéreknél.

A lap szerint a lehetséges átigazolásnak egy akadálya lehet, az, hogy Nguen szerint túl magas árat szabott meg érte az FTC, a játékos a pontos összeget nem árulta el, de azt a vg.no hozzáteszi, jóval magasabb összegről van szó, mint amit a Transfermarkt becsült értékként meghatároz nála – a piaci portál 2.5 millió euróra teszi az értékét.

„Megdöbbentem, amikor a klubtól megtudtam, mennyit kérnek értem. Hogyan lehetséges ez, amikor annak idején négymillió koronáért vettek meg (350 ezer euró, 130 millió forint – a szerk.)? Azt mondják, az eredményeim miatt. Mit tehetek? Nem emelhetik meg ennyire az áram csak azért, mert volt öt jó meccsem a BL-ben. Mi történik, ha most lesz öt rossz meccsem? Akkor lemegy az áram? Túl sok. Nem vagyok elégedett. Úgy érzem, jól végeztem a munkám, ahhoz képest, amennyit fizettek értem, túl is teljesítettem. Kis összeget fektettek az átigazolásomba, szerintem tiszteletben kellene tartani a kívánságomat” – nyilatkozta Nguen.

A norvég lap megszólaltatta az ügyben a Ferencváros sportmenedzserét, Hajnal Tamást is.

„Mi számít magas árnak? – kérdezett vissza Hajnal Tamás azzal kapcsolatban, hogy Nguen szerint túl sokat kér érte a Ferencváros. – Tokmac nagyon jó játékos, ezt a Bajnokok Ligájában is megmutathatta. A klubok, akik keresik, ismerik a tulajdonságait. Meglátjuk, mit hoznak a következő hetek. Lehet, hogy itt marad, az is lehet, hogy máshol folytatja. A játékossal nagyon jó a kapcsolatunk, szoros a kommunikáció közöttünk, nincs semmi probléma a játékos és a klub között.”   

Utóbbit Nguen is megerősítette, azt mondta, kölcsönös tisztelettel kommunikálnak a klubbal, és megérti, hogy ez egy üzlet, de el kellett mondania az érzéseit.

A cikkben arról is szó esik, hogy az öt európai topliga mellett a Közel-Keletről, illetve Ázsia más, gazdag ligáiból is van érdeklődés a támadó iránt. Nguen elmondta, a fő célja Európában maradni, azon a szinten, melyen az ősszel már kipróbálta magát, tehát szeretne ismét a Bajnok Ligájában szerepelni. Ugyanakkor az egzotikus országoktól sem zárkózik el, ha olyan ajánlatot kap, amelyre nem tud nemet mondani.

„A futballkarrier rövid. Mi van, ha úgy térek vissza Norvégiába, hogy nem biztosítottam magam pénzügyileg? Miért dolgoztam akkor? A szüleimnek nem volt semmije. Én vagyok az, aki vitte valamire. Amikor azt látom, hogy olyanok is eligazolnak egzotikus helyekre, akik a szüleiktől, nagyszüleiktől nagy összegeket örököltek, akkor én miért ne érezhetném úgy, hogy nekem is meg kell ragadnom a lehetőséget? Azt hiszem, ezt mindenki megértheti.”

Arra is válaszolt, mennyit változtatott rajta a Bajnokok Ligája-szereplés.

„Nőttek az ambícióim. Kaptam egy megerősítést, hogy képes vagyok ezen a szinten teljesíteni. Ez a legfontosabb, de természetes, hogy ezek után még többre vágyom. Persze érthető, ha emiatt emelkedik az áram is, de nagyon magas az, amit most kérnek. Ez megnehezíti a dolgokat. Nem egyszerű a magyar bajnokságból a topligákba igazolni. Sokan megkérdőjelezik az áramat, amikor látják, milyen ellenfelek ellen játszom hétről hétre.”

Neked Ajánljuk