Ferrari: „game over”, ha az FIA nem tudja megfelelően ellenőrizni a költségsapkát – Motorsport.com – HU

Először 2021-ben kellett költségsapka alá szorítaniuk a költekezésüket a csapatoknak, ez a nagycsapatok esetében komoly leépítéseket, átszervezést jelentett.

A szingapúri paddockban elterjedt pletykák szerint a két csapat is átlépte a 2021-es költségsapka 146,6 millió dolláros felső határát. Az Aston Martint meglepte, hogy nyilvánosságra került a nevük, míg a Red Bullt sokkal egyértelműbben támadta mind a Mercedes, mind a Ferrari, Christian Horner pedig hasonló profizmussal próbálta a narratívát továbbhárítani a csapatáról.

A Ferrari sportigazgatója, Laurent Mekies szerint azonban nem is az az igazán fontos, hogy a Red Bullt megbüntessék, hanem az, hogy a csapatok garanciát kapjanak arról, hogy a költségsapkát a szabályoknak megfelelően tudják betartatni.

Még több F1 hír:

„Ez a költségsapka eddigi legnagyobb tesztje. Ha ezen a helyzeten nem megy át, akkor game over, mert komoly következményei lesznek” – mondta a korábban az FIA-nál dolgozó francia mérnök.

„A büntetésekről kéne beszélnünk? Nem hiszem, hiába ezt akarják látni a lelátókról a nézők. Azonban még egyáltalán nem tartunk itt a folyamatban, még a legfontosabb kérdésre sem kaptunk választ: valóban történt-e szabálytalanság? Ha igen, meg tudunk-e egyezni arról, hogy ez szabálytalanságnak minősült-e, amit mindenki észben fog tartani a jövőben.”

„Nagyon fontos szerintem, hogy az FIA szóról szóra betartassa azt, amit megfogalmaztak a szabálykönyvben, ezután beszélhetünk majd a büntetésekről.”

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a német Sky-nak úgy fogalmazott, hogy a szabályok interpretálásával támadt nézeteltérés köztük és az FIA között, de Mekies szerint ez nem is lehetne téma.

„Nem kérdéses, hogy mi számít megfelelő értelmezésnek, hiszen erről állandó párbeszédet folytattunk az FIA-val, akik szerintem szintén így képzelték el ezt a folyamatot. Ezután persze eljön majd a legutolsó ellenőrzés ideje, amiről most is szó van, és aminek az eredményére mind várunk, de szerintem annak az eredménynek nem szabadna senkinek meglepetést okoznia az elmúlt két év megbeszélései után.”

megosztás

hozzászólás

Neked Ajánljuk