Federer megverte Nadalt Wimbledonban, 21. Grand Slam trófeájáért játszhat vasárnap Djokovics ellen – 444.hu

A svájci, 2. kiemelt Roger Federer négy szettben legyőzte a 3. kiemelt spanyol Rafael Nadalt, és ezzel bejutott a 2019-es wimbledoni torna vasárnapi döntőjébe, ahol a világelső szerb Novak Djokoviccsal játszik majd. 

Federer és Nadal minden idők legeredményesebb teniszezői: a svájcinak 20, a spanyolnak 18 Grand Slam-trófeája van. A gyorsabb pályákon általában Federer eredményesebb, de szemtől szemben általában Nadal jött ki jobban nagy meccseikből. 

40. alkalommal találkoztak nagy tornán, korábban Nadal 25-ször győzött, Federer 14-szer. Pénteken viszont majdnem végig a svájci volt a jobb: az első szettet rövidítés után nyerte Federer (7-3), és a másodikat ugyan simán elbukta 1-6-ra, a harmadikban viszont korán brékelt, végig nagyon magabiztosan (6-3), és a negyedikben is fölényben játszott, Nadal csak az utolsó néhány játékban tudta megszorongatni (6-4). 

Vasárnap Federer a 23. kiemelt spanyol Roberto Bautista Agut ellen diadalmaskodó Djokovics ellen meccsel a fináléban. Federer 9. wimbledoni trófeáját szerezheti meg,  ha viszont a szerb nyer, 4-szeres Wimbledon-, és összesen 16-szoros Grand Slam győztes lesz. 

2019, Wimbledon, elődöntő:
Roger Federer (3.) – Rafael Nadal (2.): 7-6 (7-3), 1-6, 6-3, 6-4

Népszerű

Neked Ajánljuk