F1: Zúzódásokat szerzett a Mercedesben Russell – Vezess

Jobban nem is alakulhatott volna George Russell beugrása a Mercedesnél: a koronavírusos Lewis Hamiltont helyettesítő brit megnyerte a Forma-1-es Szahíri Nagydíj pénteki napjának mindkét szabadedzését, ráadásul a másodikon Valtteri Bottast szinte a földbe döngölte: a finn csak 11. lett, ezzel idei legrosszabb edzéseredményét érte el.

Russell azonban nem eszi olyan forrón a kását, szerinte finn csapattársa ennél jobb. “Az, hogy most gyorsabb voltam nála, nem jelenti azt, hogy legközelebb is itt leszek” – utalt az időmérőre a Williamstől kölcsönkért versenyző. “Verstappen hihetetlenül gyors volt a hosszú etapokon, Valtteri pedig a leggyorsabb kört futotta a második szabadedzésen, de a körét törölték. Talán fél tizedet nyerhetett [a pályalevágással – a szerk.], úgyhogy talán jó másfél tizedre vagyok Valtteritől alacsony üzemanyagszint mellett. Meglátjuk, egyre jobbak leszünk.”

A pilóta elárulta, nem a legkényelmesebb munkahely a Mercedes W11-es versenyautójának pilótafülkéje. Russell a Forma-1-es pilóták közül az egyik legmagasabb, Hamiltonnál is közel egy fejjel magasabb, így a hétszeres világbajnok helyére szinte be kellett passzíroznia magát. “Rengeteget kell dolgozni a beállításokon, hogy kényelmesen elférjek az autóban.” Állítása szerint ezek a komfortját is szolgálják. “Eléggé ütött és zúzott vagyok már most” – mondta.

Wolff: Ez nem szétlövés!

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke eközben igyekezte azt a bokszutcai pletykát lecsendesíteni, miszerint akár a mostani hétvégén látottak alapján eldőlhet, ki üljön Hamilton mellé 2022-ben – feltéve, ha Hamilton marad a Forma-1-ben.

Az osztrák szerint ez az idő még távol van. “Hallottam ezt a pletykát, és nem igaz. Nem hívhatjuk ezt szétlövésnek, hiszen csak egy vagy két versenyről van szó, ez egyébként sem ad elegendő adatot.”

F1: Zúzódásokat szerzett a Mercedesben Russell 3

Toto Wolff

“Ha George jól teljesít, az jelezheti, hogy egy nap jó autóban lesz és győzelmekért, valamint bajnoki címekért versenyezhet. De ez még messze van, és ezt ő is tudja. Jó munkát kell végeznie és nem szabad hibáznia” – jelentette ki Wolff.

“Nincs szétlövés. Tökéletesen megbízunk Valtteriben, és a lojalitásában, ahogy eddig is tettük. Tudjuk, hogy jövőre is Lewisszal és Valtterivel versenyzünk. Hogy hol leszünk 2022-ben, az a mi ’21-es szezonunktól függ majd, és nem attól, hogyan teljesít George a bahreini oválpályán és az abu-dzabi szezonfinálén” – tette hozzá az osztrák szakember.

Forrás: GPfans.com, PlanetF1.com

Neked Ajánljuk