F1: Verstappen nyert, Hamilton megszenvedett Schumacherrel az osztrák sprintfutamon – Telex

Már a rajt előtt két pilótának is műszaki problémája volt. Fernando Alonso versenyautóján a felvezető kör kezdetén még ott voltak a gumimelegítő paplanok, amik azt jelezték, hogy az Alpine szerelői nem tudtak időben megoldani valami problémát, ezért a kétszeres világbajnok spanyol pilóta elbukta a nyolcadik helyét, nem is tudott elindulni. Csak a boxból indulhatott Csou Kuan-jü, aki alatt a felvezető kör végén, a célegyenesbe fordulva állt meg az Alfa Romeo. A kínai versenyző be tudta indítani a kocsiját, de végül csak a boxból mehetett a mezőny után.

A rajtnál a címvédő Max Verstappen megtartotta az első helyét, az élen nem is történt komolyabb változás, hátrébb viszont volt egy kisebb kavarodás, Lewis Hamilton autójának jobb első kereke megdobta Pierre Gaslyt, aki emiatt eléggé visszacsúszott.

Verstappen hamar megnyugtató előnyt szedett össze az élen, mögötte a két Ferrari egymással harcolva próbált izgalmat teremteni, de végül egy csata után felhagytak egymás gyötrésével. Hátrébb a két Haas viszont komolyabb akadályt jelentett pár versenyzőnek, Sergio Pérez közepes, Hamilton viszont óriási gyötrelmek árán tudtott csak átjuni előbb Michael Schumacheren.

Pérez végül az ötödik helyig küzdötte fel magát, Hamilton viszont a nyolcadik helyen ragadt, miután a két Haas hosszú körökön át remekül védekezett csapatmunkában. Schumacher pár körrel a leintés előtt már nem tudta tartani az apjához hasonlóan hétszeres világbajnok Hamiltont.

Fotó: Jure Makovec / AFP

Fotó: Jure Makovec / AFP

A dobogón Verstappen, Charles Leclerc és Carlos Sainz zártak, ebben a sorrendben kezdik majd a vasárnapi futamot, ami 15.00-kor rajtol majd.

Neked Ajánljuk