F1: Valtteri Bottas az Alfa Romeónál folytatja – hivatalos – NSO – Nemzeti Sport

Amint azt korábban jeleztük, hétfőn kora délután a Formula–1-es világbajnokság hivatalos honlapja bejelentette, hogy a Mercedestől érkező Valtteri Bottas lesz a következő idénytől az Alfa Romeo istálló egyik versenyzője.


Hirdetés

Bottas (balra) érkezik Räikkönen (jobbra) helyére (Fotó: AFP)

A Formula–1-es világbajnoki sorozat hivatalos honlapján közölte, hogy a finn Valtteri Bottas a következő idénytől az Alfa Romeo versenyzője lesz, így ismét együtt dolgozhat majd korábbi főnökével, Fred Vasseurrel, akinek irányítása alatt 2011-ben a GP3-ban bajnoki címet szerzett az ART GP istállónál.

Bottas 2017-től volt a Mercedes istállónál Lewis Hamilton csapattársa, s míg csapattársa négy világbajnoki címe mellett 46 futamot nyert meg, addig a 32 éves finn 9 futamgyőzelme mellett 54 alkalommal állhatott dobogóra.

Jövője a Mercedesnél már hosszú ideje bizonytalan volt, helyét a világbajnoki címvédő istállónál minden bizonnyal a Bottashoz hasonlóan a Williamstől érkező George Russell veszi majd át.

Az Alfa Romeónál nagy erősítésként tekintenek Bottasra, hiszen 169 futamon indult eddig, amivel a jövő évi mezőny egyik legnagyobb tapasztalatú versenyzőjének számít majd.

„Új fejezet kezdődik a versenyzői pályafutásomban, amikor 2022-ben csatlakozom majd az Alfa Romeóhoz, egy olyan csapathoz, egy olyan márkához, amelyet nem kell bemutatni senkinek. Hálás vagyok a csapatnak az előre is belém vetett bizalomért, alig várom már, hogy ebből törleszthessek. Sikerekre és győzelmekre éhesen érkezem majd a csapathoz” – idézte Bottast az F1 hivatalos oldala, amely arra is kitér, hogy a finn több évre szóló szerződést kötött a csapattal.

BOTTAS LEGJOBB PILLANATAI A MERCEDESNÉL

 

Neked Ajánljuk