F1: nem vizsgálják újra Vettel kanadai büntetését – hivatalos – NSO – Nemzeti Sport

A Ferrari a Kanadai Nagydíj után Sebastian Vettel 5 másodperces időbüntetésének újratárgyalását kérvényezte. A sportfelügyelők pedig a Francia GP két szabadedzése között hallgatták meg a csapat képviselőit, majd hosszas tanácskozás után úgy döntettek, nincs az olasz gárdának jogalapja az ügy újratárgyalásához.

Vettel maradt a második helyen Kanadában (Fotó: AFP)

Hirdetés

Mint ismert, Sebastian Vettel, bár elsőként hajtott át a célvonalon a Kanadai Nagydíj versenyén, csak a dobogó második fokára állhatott fel. A német ugyanis a futamon hibázott, és a füvön átvágva veszélyesen tért vissza a pályára, miközben elkerülő manőverre késztette riválisát, Lewis Hamiltont – az eset miatt Vettelt 5 másodperces időbüntetéssel sújtották a sportfelügyelők, és mivel ezt követően nem épített ki elég előnyt, a brit lett a futamgyőztes.

A szankciót korábbi versenyzők, szakértők és az aktív pilóták is kritizálták, a Ferrari pedig a Kanadai Nagydíjat követően jelezte, fellebbezést nyújt be a bírálat ellen. A maranellóiak, bár ezt utólag elvetették, egy másik utat járva versenyzőjük 5 másodperces időbüntetésének újravizsgálását kérvényezték.

Az FIA (Nemzetközi Automobil-szövetség) a Francia GP sajtónapján jelezte, a pénteki két szabadedzés között, 14 óra 15 perckor van lehetősége az olasz gárda képviselőinek az új bizonyítékok bemutatására, ami által kiderül, egyáltalán van-e jogalapja az ügy újratárgyalásának.

Nos, hosszas várakozás után érkezett a hír, a Ferrari nem tudott olyan új bizonyítékokat felmutatni, amiért újra megnyitnák Vettel büntetésének az ügyét, a Kanadai Nagydíj győztese így véglegesen  Hamilton maradt.

Gianluca D’Alessandro on Twitter

La FIA ha rifiutato l’appello della Ferrari. Il risultato del GP del Canada non subisce variazioni #FrenchGP

Neked Ajánljuk