A Forma-1-es Japán Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

A Forma-1-es Japán Nagydíjat követő hétfő délután végre kijöttek a hírek, melyre az elmúlt hetekben a legtöbben vártak a sportág világában. Nyolc csapatnak nem kell aggódnia, ugyanis náluk mindent rendben találtak. A Williamsnél rezgett a léc, ugyanis ők lekésték a határidőt, amire le kellett volna adniuk a hivatalos dokumentumokat, azonban szankciókra nekik sem kell számítaniuk, mert a pótlás során átlátható módon együtt dolgoztak az FIA-val.

Az Aston Martin a korábbi pletykákkal ellentétben nem költekezett túl, azonban megsértette az eljárási szabályokat. Ez valamilyen büntetést fog maga után vonni, de biztosan nem lesz olyan szigorú, mint a Red Bullé,

akik kismértékben túllépték a költséglimitet.A kis mérték ebben az esetben kevesebb mint 5 százalék, vagyis 7 millió dollár.

Ahogy arra számítani lehetett, a bejelentéssel együtt nem jöttek szankciók, erről a későbbiekben dönt a Nemzetközi Automobil Szövetség. A Red Bull számára kiosztható lehetséges büntetési tételek között a pénzbüntetés mellett szerepel a megrovás, a 2021-es egyéni és konstruktőri bajnoki pontok egy részének levonása, az eltiltás, tesztkorlátozások, illetve a rájuk vonatkozó költségplafon szigorítása.

A hírekre közleménnyel reagált a Red Bull, miszerint ők meglepődéssel és csalódással fogadták az FIA jelentését, és úgy vélik, hogy a költséglimit alatt maradtak 2021-ben. Hozzátették, hogy mindenben együttműködnek a szövetséggel az ügy mihamarabbi tisztázása érdekében.