F1: Hamilton nem kap hároméves szerződést – Wolff – NSO – Nemzeti Sport

A Formula–1-es Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff türelemre intette George Russellt, és kijelentette, nem hiszi, hogy hosszabb távra köteleznék el magukat a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal.

Egyelőre Hamiltonnal tervez a Mercedes (Fotó: AFP)


Hirdetés

Lewis Hamilton szerződése 2020 végén járt le a Mercedesszel, s mivel azóta nem hosszabbította meg a kontraktusát, jelenleg nincs ülése a tervek szerint a március 28-i hétvégén kezdődő 2021-es idényre. A címvédő csapattal december végén megegyező csapatfőnök, Toto Wolff a német RTL-nek adott interjújában beszélt arról, mikor zárulhatnak le a tárgyalások, és hogy a hétszeres világbajnok körülbelül mennyi időre kötelezheti el magát az „ezüstnyilakkal”.

A hamarosan kifejezést sokféleképpen lehet értelmezni, de hamarosan megtörténik a bejelentés. A kapcsolatunk nem csak szakmai, hiszen baráti viszonyt ápolunk egymással. Lewis nagyon fontos nemcsak a csapat, hanem a Mercedes márka számára is, de meghatározó változások vannak folyamatban. A következő évben érkeznek a nagy szabályváltozások, illetve már idén érvénybe lépett a költségplafon is, ami nagycsapatként sokkal érzékenyebben érint minket. Ezek a tényezők fontos szerepet játszottak a tárgyalások során, hiszen tekintettel kell lennünk a jövőre is. Minden szempontból észszerű megállapodást kell kötnünk, amitől már nem állunk távol.”

Az osztrák kitért a szerződéshosszabbítás esetleges időtartamára, illetve George Russell helyzetére is.

Nem hiszem, hogy hároméves kontraktust fogunk kötni. A közeljövőben bevezetik a költségvetési határ következő lépcsőfokát, és a nagy szabályváltoztatások is életbe lépnek, így mindenképpen nyitva kell tartanunk a szemünket. Még mindig folynak az egyeztetések arról, pontosan mi lenne az ideális időtartam” – osztotta meg, hogy mi jelenti az egyik vitapontot a tárgyalások során, majd elárulta, a híresztelésekkel ellentétben a csapat nem játszotta ki a „Russell-kártyát”.

„A megbeszélések alatt sosem hoztuk fel Russell Szahírban nyújtott parádés teljesítményét. Ehhez túl erős a kapcsolatunk Lewisszal, és túl sok sikert értünk már el együtt. Az egész arról szól, hogy Lewis és a csapat szempontjából is a lehető legjobb megoldás szülessen.”

„Nem kétséges, hogy George fontos szerepet fog betölteni a csapatunkban a jövőben, de továbbra is magabiztosnak és türelmesnek kell maradnia, hiszen most a két versenyzőnkre, Lewisra és Valtterire (Bottas) összpontosítunk. Aztán meglátjuk, mit hoz a jövő.”

Neked Ajánljuk