F1: Ez egy tipikusan vitatható döntés volt – Wolff – NSO – Nemzeti Sport

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff bár a szabályok alapján egyetért a sportfelügyelők Kanadai Nagydíjon hozott döntésével, mégsem hitte azt, hogy az FIA meg mer lépni egy ilyen vitatható büntetést.

A Mercedes csapatfőnöke dühében a táblát is felrúgta volna (Fotó: AFP)

Hirdetés

Sebastian Vettel bár elsőként haladt át a célvonalon a Kanadai Nagydíj versenyén, a győzelemért járó 25 ponttal Lewis Hamilton távozhatott Montrealból, ugyanis a németet 5 másodperces időbüntetéssel, illetve 2 büntetőponttal sújtották, mert hibája után nem körültekintően tért vissza a pályára és kikerülő manőverre kényszerítette riválisát.

„Sebastiannak minden joga megvan dühösnek lenni. A helyében én felrúgtam volna azt a táblát, majd az autónak vágtam volna – utalt arra a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a Sky Sportsnak adott nyilatkozatábanhogy a német a versenyt követően több tettével is kifejezte, mennyire nem ért egyet a büntetésével. – Az érzelmek teljesen természetesek és jót tesznek a sportágnak. Ez egy tipikusan vitatható döntés volt.”

„Természetesen a Mercedest képviselve azt mondom, a szabálykönyv szerint egyautónyi helyet kell hagynod, amikor visszatérsz a pályára. Sebastian ösztönös reakciója pedig az volt, hogy megtartsa a pozícióját, és talán kissé túl messzire ment. Ferrari-rajongóként vagy a kemény csatákat kedvelőként persze talán inkább dodzsemes stílust látna az ember” – magyarázta, majd a döntésre is kitért. 

„Kissé meglepődtem, nem gondoltam, hogy vállalnak egy ennyire vitatható büntetést, azonban a szabályok értelmezése szerint ez teljesen fekete-fehér volt. A döntéshozókat pedig tisztelni kell. Emanuele Pirro volt odafent, nála pedig profibbat és tapasztaltabbat nem nagyon lehetne találni. Meghozták a döntést, ezt pedig tiszteletben kell tartani” – jelentette ki az osztrák, majd a monacói futamot hozta fel példaként. 

FELLEBBEZETT A FERRARI 
A Ferrari fellebbezést nyújtott be a Nemzetközi Automobil-szövetséghez (FIA), amiért Sebastian Vettel a vasárnapi Formula–1-es Kanadai Nagydíjon öt másodperces büntetést kapott, így hiába ért elsőként célba, végül a címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője győzött. 

„Valtterit (Bottas) a bokszfalnak lökte Max Verstappen. Akkor úgy véltük, az 5 másodperces büntetés túl enyhe, azonban nem panaszkodtunk miatta, egyszerűen elfogadtuk. Néha a döntések ellened születnek, máskor neked kedveznek” – tette hozzá. 

„Mindannyian szeretjük a kemény csatákat, ha pedig összeérsz a másikkal, ez a következménye. Azonban a szabályokra kell hagyatkoznunk, és ez alapján kell versenyeznünk. Ha arról van szó, hogy a keményebb versenyzésért megváltoztassuk-e a szabályokat, elsőként írom alá. Akkor kicsit veszélyesebb és izgalmasabb lenne” – osztotta meg a véleményét.

Neked Ajánljuk