F1: Elindult a lavina, változások a McLaren vezetésében is – Alapjárat

2022. december 13. | 14:03

Andreas Seidl lesz a Sauber új vezérigazgatója, helyét a brit istálló csapatfőnöki pozíciójában Andrea Stella foglalja el.

Jost Capito lemondott a Williams csapatvezetői posztjáról, a Ferrari Fred Vasseurt nevezte ki Mattia Binotto helyére, és ezzel még nem ért véget a keringő a Forma-1-es csapatok háza táján.

A McLaren csapatfőnöki posztját a Sauber vezérigazgatói székére cseréli Andreas Seidl, az ő helyére a brit istálló az olasz Andrea Stellát lépteti elő 2023 januárjától. Seidl első fontos feladata lesz, hogy megtalálja Vasseur utódját. A német mérnök korábban már dolgozott a Saubernél, így a környezet nem lesz ismeretlen számára. Seidl kulcsszerepet tölthet be az Audi érkezésének előkészítésében, a német gyártó ugyanis 2026-tól a Sauberen keresztül érkezik meg a Forma-1-be.

Andrea Stella 2015 óta áll a McLaren alkalmazásában, korábban 15 évig volt a Ferrarinál Kimi Räikkönen és Fernando Alonso versenymérnöke. Az olasz szakember legutóbb versenyigazgatóként dolgozott a brit istálló kötelékében.

„Andrea a csapatunk egy rendkívül tehetséges, tapasztalt és megbecsült tagja, kinevezése a McLaren szervezetének erejét jelzi. Várom, hogy szorosabb együttműködéssel dolgozzunk tovább, célunk továbbra is az, hogy feljebb lépjünk a rajtrácson és futamokat tudjunk nyerni. Andreas Seidl nagyszerű vezetője volt a csapatnak, komoly szerepet vállalt a Forma-1-es teljesítményünk fejlesztésében. Köszönettel tartozom az átláthatóságért, időben beavatott a jövőbeli terveibe” – fogalmazott Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója.

A leköszönő Andreas Seidl is hálás a McLarennek a szép emlékek miatt, Andrea Stella pedig megtiszteltetésnek érzi, hogy a jövőben az ő kezében lehet a kormányrúd.

Depositphotos

Neked Ajánljuk