Európa-liga: Van bennünk hiányérzet – Orosz Pál – NSO – Nemzeti Sport

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint van hiányérzetük amiért negyedik helyen zártak az Európa-liga csoportkörében, de megjegyezte, „már-már Bajnokok Ligája szintű négyesben” szerepeltek.


Hirdetés

„A cél természetesen a Bajnokok Ligája, mert a lécet mindig magasra kell tenni” (Fotó: Tumbász Hédi)

„A sorsolás után már tudtuk, nagyon nehéz lesz, de arra nem számítottunk, hogy riválisaink ilyen jól teljesítenek majd a saját bajnokságukban” – utalt az M1 aktuális csatornán a sportvezető arra, hogy a Real Betis a spanyol, míg a Bayer Leverkusen a német bajnokságban áll a harmadik helyen. „Ennek ellenére van bennünk hiányérzet, de azt is látni kell, hogy a Bröndby, a Lokomotiv Moszkva, a Sturm Graz és a Ludogorec kevesebb ponttal végzett utolsóként a csoportjában”.

A Ferencváros öt vereség után a csütörtöki záró fordulóban a már biztos első Bayer Leverkusent győzte le 1–0-ra. Orosz szerint a gyógyszergyáriak „még akkor is borzasztóan erősek”, amikor nem a legjobb összeállításukban lépnek pályára, mert így is csupa válogatott játékos szerepelt náluk. Hozzátette, a Leverkusen jövőre a Bajnokok Ligájában szeretne futballozni és arra vágyik, hogy Európa legjobb húsz klubja közé tartozzon, ennek fényében pedig különösen értékes a csütörtöki diadal.

„Azért kell dolgozni, hogy jövőre is legalább az Európa-liga csoportkörében legyen érdekelt a Ferencváros. A realitás a keretet és a financiális lehetőségeket tekintve ez, de a cél természetesen a Bajnokok Ligája, mert a lécet mindig magasra kell tenni” – fogalmazott Orosz Pál.

A sportvezető arról is beszámolt, hogy a téli átigazolási időszakban „nem lesz nagy mozgás” a csapatnál, mivel annak gerince rendben van. A jövőt illetően kijelentette, a bajnoki cím megvédése a prioritás.

A Ferencváros egy győzelemmel és öt vereséggel végzett a G-csoport utolsó helyén a második számú európai kupasorozatban. Elsőként a Leverkusen – a Groupama Arénában elszenvedett vereség ellenére – a nyolcaddöntőbe került, mögötte a második Real Betis is továbbjutott, míg a skót Celtic harmadikként a Konferencia-ligába került át.

(MTI)

Neked Ajánljuk