Elképesztő fordulat C. Ronaldo nemi erőszak ügyében – Origo

Az ötszörös aranylabdás labdarúgó, Cristiano Ronaldo nemi erőszak ügyében döntő fordulat állt be: a Bloomberg információi szerint ugyanis váratlanul vége szakadt az eljárásnak, mivel a vádló amerikai nő, Kathryn Mayorga májusban visszavonta a portugál világklasszis elleni keresetét.

Tavaly bombaként robbant a hír, miszerint Kathryn Mayorga azzal vádolta az ötszörös aranylabdás focistát, hogy szexuálisan zaklatta még 2009-ben egy hotelben, Las Vegasban. Mayorga egyébként korábban megállapodott Ronaldo jogászaival, egyezséget is kötöttek, amiért 375 ezer dollárt kapott a nő a hallgatásért cserébe, de a megállapodás nem voltérvényes, mert a trauma miatt nem volt ítélőképessége teljes tudatában.

Ronaldo éjszakai bárban táncolt az őt erőszakkal vádoló nővel, Kathryn MayorgávalForrás: youtube.com

Ronaldo ellen – aki végig tagadta az ellene felhozott vádakat – még a rendőrség is nyomozást indított, sőt, a New York Times úgy értesült, hogy januárban a DNS-mintáját kérték az olasz hatóságoktól a világklasszis focistának. Közben pedig a Juventus azért nem vett részt az Egyesült Államokban zajlott Champions Cup nevű felkészülési tornán, mert féltek, hogy letartóztatják a támadót az ellene zajló nyomozás miatt.

Cristiano Ronaldo lezárhatja a nemi erőszak ügyetForrás: NurPhoto/Matteo Ciambelli/NurPhoto/Matteo Ciambelli

A lap értesülése szerint azonban Ronaldo végre végleg lezárhatja az ügyet, mivel Las Vegasban, Nevada állam bíróságán májusban visszavonta a Ronaldo elleni keresetet az amerikai nő. Arról nincsenek információk – legalábbis a beadványból nem derül ki –, hogy Mayorga peren kívül megegyezett-e a Juventus focistájával, vagy csak úgy megszüntette az eljárást. A hírre egyelőre nem reagált egyik fél sem.

Neked Ajánljuk