EL: Keserves magyar bosszú és Fradi-zászló égetés – szerb lapszemle | csakfoci.hu – csakfoci.hu

“Hihetetlen meccs az Európa Ligában: a Ferencváros és a Crvena zvezda olyan mérkőzést játszott, amiről még beszélni fognak” – írja címében a novosti.rs. Kiemelik, hogy ezúttal is bebizonyosodott, egyáltalán nem ugyanolyan otthon vagy idegenben játszani, hiszen ezúttal a Fradit támogatta telt házas és hangos stadion, ennek megfelelően pedig jobban is játszott a hazai csapat. A Samy Mmaee gólja utáni időszakról megjegyezték, hogy nem szegte a belgrádiak kedvét az újabb kapott találat és több egyenlítési lehetősége is volt, de végül ez nem jött össze, pedig “a mutatott játék alapján megérdemelt lett volna”. Azt írják, “a Fradi akár 3-1-re is vezethetett volna, de sokkal több esély volt arra, hogy 2-2 jelenjen meg az eredményjelzőn.”

A portálnak nyilatkozott Mirko Ivanic is, a piros-fehérek középpályása kiemelte, hogy ez a vereség csapata hibáiból adódott.

– Nagyon sajnálatos vereség ez. A magyarországi mérkőzést úgy tekintettük, mint egy lehetőséget, hogy az első helyért harcoljunk. Csalódottak vagyunk, sajnáljuk. Nem játszottunk olyan rosszul, mindkét gólt a figyelmetlenségünk miatt kaptuk, és ahogy a futballban lenni szokott, megbüntettek minket. Ki kell húznunk magunkat és tovább kell lépnünk, de ez a vereség nagyon fáj nekünk – mondta Ivanic.

Megszólaltatták Aleksandar Pesicet is, akinek kezezés miatt érvénytelenítették a találatát.

– A hajrában kapott gól mentálisan lehúzott minket, nem szabad megengednünk az ilyen kieséseket. Nem gondolom, hogy megérdemelten kaptunk ki, legalább egy pontot szerezhettünk volna. Az ellenfél csapatát 20 méterre tartottuk a kapunktól… Még hat pontot szerezhetünk, mindent megteszünk azért, hogy a következő fordulóba jussunk – zárta Aleksandar Pešić.

Szintén a novosti.rs egyik cikke foglalkozik azzal, hogy a mérkőzés közben a vendégszektorban meggyújtották a Fradi egyik szurkolói csoportjának zászlóját, amit a portál szerint a belgrádi drukkerek nem egy verekedés során szereztek meg és nem is ellopták azt, hanem állításuk szerint a magyar szurkolók a DVSC elleni, négy nappal ezelőtti hazai mérkőzésen veszítették el a stadionban. Kiemelték, hogy ezen a meccsen a magyar rendőrség rendkívüli szervezésének köszönhetően semmilyen konfliktus nem történhetett a két tábor között.

“A Zvezda védelmének fekete lyukai: a budapesti vereség beárnyékolta az európai tavaszt” olvasható a mozzartsport.com címében. A portál megjegyzi, Milos Milojevic csapata rengeteg lehetőséget alakított ki, de a védekezésben elkövetett hibák pontokba kerültek, pedig legalább egyenrangú ellenfél volt a belgrádi együttes.

“Vereséget szenvedett a Zvezda Budapesten: a piros-fehérek Európába tartó vonata kezd távolodni, a Ferencváros keserves bosszút állt!” – olvasható a Telegraf címében. A mérkőzéssel kapcsolatban megemlítik, időnként úgy tűnt, hogy a Zvezdának nincs terve, időnként pedig olyan hibák és kihagyások voltak, amelyek lehetővé tették, hogy a Ferencvaros kioltsa a hét napja a Maracanában parázsló európai tüzet. Az első játékrészről azt írják, a magyarok megszerezték a vezetést és megkoronázták a számukra egyértelműen jobb félidőt. A fordulás után következett az egyenlítés, majd egy újabb védelmi hibát kihasználva megint vezetett a Fradi, ezt követően pedig “a Zvezda nagyon igyekezett, néha ugyan örült, hogy nem lett közte kettő, de a végsőkig próbálkozott.”

A Telegraf megemlíti a Ferencvárosban játszó Muhamed Besic nyilatkozatát is, aki elárulta, szurkol annak, hogy a Fradi és a Zvezda is továbbjusson a csoportból.

– Vannak ott barátaim, akikkel együtt játszottam, például Marko Marin. Nagyon örültem a győzelemnek, de vigasztaltam őket egy kicsit. És remélem, hogy jó lesz nekünk és nekik is, szurkolok ennek. A Zvezdában nagyon jó játékosok vannak, de ma jól játszottunk – nyilatkozta a Fradi bosnyák középpályása.

Besic szurkol a Zvezdának. Fotó: Sas Gábor

“Harc a végsőkig és sok lehetőség, de mégis vereség: a piros-fehérek nem tudtak újabb diadalt aratni a Ferencvárossal szemben!” – írja a hotsport.rs, amely egy másik cikkében idézi az RTS televízió szakértőjét, Rade Bogdanovicot, aki kőkemény kritikával illette a Zvezdát.

– Nem teljesített jól a Zvezda a nyári átigazolási időszakban, nem lehet középcsatár nélkül nekivágni a BL-selejtezőknek. Vettek egy középcsatárt, de én szégyellnék végigmenni úgy Belgrád macskaköves utcáin, hogy 31 évesen megszereztem ezt a Coulibalyt. A csapat nincs készen, Pesic fejben nem tudja, hogyan kéne játszania, az edző tegnap még asszisztens volt, semmi tekintélye – mondta Bogdanovic odaszúrva Milos Milojevicnek is.

Dibusz: „Ha nem is nyertünk meg minden párharcot, de legalább feküdtek az ellenfél játékosai” – így értékelték a fradisták az EL-győzelmet

Neked Ajánljuk