A Szingapúri Nagydíj óta leginkább az tart lázban mindenkit a Forma-1 körül, hogy vajon igazak-e a hírek arról, hogy a Red Bull és az Aston Martin átlépte 2021-ben a költséglimitet, vagy sem. Eredetileg úgy volt, hogy erre szerdán fény derül, ám hiába várt mindenki, a Nemzetközi Automobil Szövetség részéről elmaradt a pénzügyi vizsgálatok eredményeinek közzététele.

Az FIA végül szerda késő délután kiadott egy közleményt, miszerint október 10-éig kell várni. Kérdés persze, hogy vajon ahhoz a dátumhoz tartják-e magukat, vagy újabb halasztás lesz a Japán Nagydíj utáni hétfőn. A szövetség szerint “szignifikáns és megalapozatlan spekulációk és sejtések” lengik körbe az ügyet, így amíg nincs végleges eredmény a részükről, addig nem is kommunikálnak.

Eredmény ugyanis még nincs a részükről: a pénzügyi beszámolók elemzése hosszas és komplex folyamat, írták. Leszögezték azt is, hogy Helmut Markónak, a Red Bull tanácsadójának nincs igaza abban, hogy az FIA részéről bármilyen információ kiszivároghatott, ami miatt a média felkapta múlt pénteken az ügyet.

“Minden olyasmi, mely szerint egy FIA-alkalmazott nyilvánosságra hozott érzékeny információkat, alaptalan” – olvasható közleményükben.