Egyetlen tussal maradt le a világbajnoki aranyéremről a férfi kardválogatott – 444.hu

45-44-re kikapott a döntőben, és ezzel ezüstérmes lett a magyar férfi kardválogatott a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású válogatott a vietnámiakat, az egyiptomiakat, Iránt, az elődöntőben pedig Olaszországot legyőzve jutott fináléba, ahol az elmúlt két világbajnokságon győztes Dél-Korea volt az ellenfél. 

Az MTI tudósítása szerint a meccs végig nagyon feszült és szoros volt. A két csapat szinte végig fej-fej mellett kardozva jutott el 

Szatmári 5-4-re legyőzte Oh Szang Ukot, Szilágyi viszont 6-2-re alulmaradt Gu Bon Gillel szemben. Gémesi remek játékkal, 8-2-re verte Ha Han Szolt, ekkor 15-12 volt az állás a magyaroknak. Ezután két vereség következett: Szatmári 6-5-re kikapott Gutól, Gémesi pedig Ohtól 7-2-re. Szilágyi 5-5-re végzett a csereként beálló Kim Jun Hóval, 27-30 volt az állás hazai szemszögből. 

Úgy tűnt, hogy elmegy a meccs: Szatmár és Kim asszójában 31-38-re is volt az állás, de óriási hajrával visszajöttek a magyarok. Szilágyi az utolsó asszóban 43-41-re is vezetett, végül döntő tusra került sor 44-44-nél, amit a dél-koreai nyert. 

A férfi kardozók a magyar válogatott harmadik dobogós helyezését gyűjtötték be a hazai világbajnokságon. Csütörtökön második lett Szatmári, majd pénteken győzött a párbajtőröző Siklósi Gergely.

A dobogóra álláskor a közönség “szép volt, fiúk” rigmussal köszönte meg a produkciót. Szilágyi az eredményhirdetés után mikrofonba mondott köszönetet a drukkereknek.
 

… mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

További támogatási lehetőségek.

Népszerű

Neked Ajánljuk