Eb 2020: A metró és a villamos a legjobb megoldás – MLSZ – NSO – Nemzeti Sport

A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos oldalán tájékoztatta a Puskás Arénába, illetve a meccsnézés céljából létrejött, városligeti Szurkolói Zónába látogató szurkolókat a legkézenfekvőbb közlekedési opciókról.

Az MLSZ a legcélszerűbb útvonalak használatát ajánlja a szurkolóknak (Fotó: Török Attila, archív)
Az MLSZ a legcélszerűbb útvonalak használatát ajánlja a szurkolóknak (Fotó: Török Attila, archív)

A részben hazai rendezésű Európa-bajnokság ideje alatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatsűrítéssel segíti a szurkolókat. Minden a környéken közlekedő tömegközlekedési eszköz, így az 1-es villamos, az M2-es és az M4-es metrók is lényegesen sűrűbben járnak a mérkőzések időszakában. A szurkolók kényelme érdekében a Keleti pályaudvartól és a városligeti Szurkolói Zónából egy-egy gyalogosfolyosó indul a Puskás Arénáig, így a nézők kényelmesen közelíthetik meg a stadiont.

Gyalogosfolyosók segítik a szurkolók eljutását a Puskás Arénába (Fotó: MLSZ)
Gyalogosfolyosók segítik a szurkolók eljutását a Puskás Arénába (Fotó: MLSZ)

A gyalogosfolyosó segítségével a szurkolók a Deák Ferenc tértől 30 perc alatt tudják elérni a városligetben található Szurkolói Zónát, míg innen 25, a Keleti pályaudvartól pedig 10 percnyi sétára található a Puskás Aréna.

Meccsnapokon – elsőként a június 15-én megrendezendő Magyarország–Portugália meccs alkalmával – az autóforgalom zárása széles körben valósul meg négy órával a találkozók kezdete előtt, a parkolást is korlátozzák a belvárosban, ezért a szurkolókat arra kéri az MLSZ, hogy egyénileg, személygépkocsival ne érkezzenek a helyszínekre. A nagyobb távolságból, vidékről autóval érkező szurkolók számára a város külső területein található P+R zónák használata ajánlott.

További részletekről az MLSZ cikkéből, az UEFA összeállításából, valamint a hivatalos applikáción keresztül tájékozódhat.

EURÓPA-BAJNOKSÁG

AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA

Június 15., kedd, 18.00
Budapest

Magyarország–Portugália

Június 15., kedd, 21.00
München

Franciaország–Németország

Június 19., szombat, 15.00
Budapest

Magyarország–Franciaország

Június 19., szombat, 18.00
München

Portugália–Németország

Június 23., szerda, 21.00
Budapest

Portugália–Franciaország

Június 23., szerda, 21.00
München

Németország–Magyarország

További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!

Neked Ajánljuk