Dzsudzsák a búcsúmeccséről: “Nem azt jelenti, hogy onnantól kezdve már nem lehetek válogatott” | csakfoci.hu – csakfoci.hu

Amint arról honlapunk is beszámolt, Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az olaszok elleni mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elismerte, hogy ősszel a görögök ellen lesz Dzsudzsák Balázs búcsúmérkőzése. A 108-szoros válogatottságával jelenleg Király Gáborral holtversenyben csúcstartó játékos többek között erről is beszélt a Rádió 1 Balázsék műsorában.

– A naptár most engedi meg, hogy a szövetségi kapitány több játékost kipróbáljon, vagy mint az én esetemben, valakinek búcsúmeccsre lehetőséget biztosítson – mondta Dzsudzsák, majd műsorvezetői felvetésre arra is reagált, mi lesz, ha olyan játékot nyújt a görögök ellen, hogy Marco Rossi azt követően is számolna vele.

Akkor nyilván folytatom tovább. Ez nem azt jelenti, hogy onnantól kezdve már nem lehetek válogatott, csak ő ezzel a meccsel szeretné valamilyen szinten lezárni ezt a témát, keretbe foglalni a válogatottságomat.

Dzsudzsák arról is beszélt, milyen volt az elmúlt időszakban a viszony közte és Rossi között.

– A COVID miatt kialakult helyzetben azzal a tudattal jöttem haza, hogy folytathatom a válogatott szereplésemet is, de ez eddig több ok miatt sem valósult meg, vagy az NB II-ben játszottam, vagy pedig a kapitány nem gondolta úgy, hogy tudok segíteni, ez egy 2-3 éve húzódó történet. (…) A nyár volt az első olyan szituáció, amikor nagyon izgatottan és jó szívvel újra be tudtam menni a válogatott öltözőjébe egy meccs után, ezelőtt két évig ilyen nem történt.

– Ez hozta meg az áttörést, onnantól fordult ez át újra egy nagyon jó kapcsolattá, ennek lett az eredménye, hogy újra bejárhatok az öltözőbe és nem kell azon gondolkodnom, hogy vajon most van harag vagy nincs harag.

Dzsudzsákot a válogatott parádés formájáról is kérdezték.

– Nagyon jól összeállt a válogatott, folyamatosan jól játszik, megvan a mag és mindenki tudja, mit fog csinálni a másik. Én is örömmel és néha meglepően néztem, hogy ez a csapat bárki ellen képes dominálni, nagyon jól játszani. Nyilván soha nem fogom tudni azt kimondani, hogy éppen beférnék vagy nem férnék be. Egy válogatottról beszélünk, nem 15 játékosról, hanem az országból válogatják ki a legjobb formában lévő labdarúgókat. Eddig úgy tűnt, hogy ebben nem tudtam részt venni sajnos.

Ádám Martin az olaszok ellen elmaradt büntetőről: “Ha ez nem volt 11-es, akkor gyalog megyek Koreáig”

Neked Ajánljuk