Csollány Szilveszter lélegeztetőgépen van – Origo

Lélegeztetőgépre került Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász, aki megfertőződött a koronavírussal – írja a Magyar Nemzet

A lap a 2003-ban visszavonult 51 éves olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornásszal november közepén próbált interjút készíteni, akkor gyengeségre hivatkozva egy későbbi időpontot javasolt, a múlt héten azonban már azt írta a lap munkatársának, hogy kórházban van.  

Csollány Szilveszter az Origónak adott 2017-es interjúja idejénForrás: Lantos Gábor

Hétfőn délután a Magyar Nemzet úgy értesült, hogy Csollány súlyos állapotban van a kórházban, és Sopronból Budapestre szállították. A lap kereste a Magyar Torna Szövetséget, amelyik sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a hírt.

A Blikk próbálta felvenni a kapcsolatot Csollány feleségével, de ő egyelőre nem válaszolt. A környezetében azonban akadt, aki név nélkül részletekről számolt be.

„Szilveszter három héttel ezelőtt kapta el a betegséget, de akkor még nem tűnt súlyosnak a baj. Bő egy héttel ezelőtt aztán súlyosabbra fordult az állapota, olyannyira, hogy végül Sopronból egy fővárosi kórházba szállították, intenzív osztályra került, lélegeztetőgépre. Mást egyelőre nem tehetünk, mint imádkozunk azért, hogy jobban legyen” – mondta a lapnak az olimpiai bajnok egyik közeli ismerőse.

Csollány Szilveszter a 2000-es Sydneyben rendezett olimpián gyűrűn nyert aranyérmet, 2003-ban visszavonult, az utóbbi időben Ausztriában dolgozott edzőként.

Neked Ajánljuk