Csollány Szilveszter korábbi edzőjét meglepte a hír, hogy a sportoló immunrendszere „nem állt ellen a vírusnak” – hvg.hu

Az 51 éves, korábban arany- és ezüstérmet szerzett egykori tornászt a Korányi kórházban kezelik, lélegeztetőgépen van.

Koronavírus-járvány

Van-e visszatérés a “normalitáshoz” az oltásoknak köszönhetően? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk újabb járványhullámoktól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.

Csollány Szilvesztert, a gyűrűn 1996-ban olimpiai ezüst- majd 2000-ben aranyérmet szerzett, világ- és Európa-bajnok 51 éves egykori tornászt múlt pénteken tüdőgyulladással szállították a soproni kórházba – írta meg a szerdai Bors.

Csollányról hétfőn jelentek meg hírek, de akkor csak annyit lehetett tudni – elsősorban sajtóinformációkból –, hogy az állapota súlyos, és koronavírus-fertőzéssel kezelik.

Csollányt először a soproni kórházba vitték, ám gyorsan romló állapota miatt később Budapestre, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe került. Itt rakták lélegeztetőgépre, és azóta is itt kezelik a Bors szerint.

A bulvárlap elérte Csollány egykori edzőjét, Vereckei Istvánt, aki azt mondta, nem tud részleteket a sportember állapotáról.

Maga az a hír is alapvetően meglepett, hogy a szervezete, az immunrendszere nem állt ellen a vírusnak, mert újabban félmaratonokat teljesített. Pedig a tornászok nem éppen arról híresek, hogy rajonganak a hosszútávfutásért”

– mondta Vereckei a lapnak.

Bár nem tudjuk, hogy Csollány be volt-e oltva, mert erről ismerősei sem nyilatkoztak, de a közösségi médiában megjelent bejegyzései alapján nem kizárt, hogy a sportoló szkeptikusan állt a témához.

Neked Ajánljuk