Csoda a Nemzetek Ligája nyitányán: Magyarország – Anglia 1-0! | Mandiner – Mandiner Sport

A világbajnoki selejtezők után a Nemzetek Ligájában is találkozott egymással a két együttes.

Az UEFA Fegyelmi Bizottsága még a tavalyi Európa-bajnokság budapesti mérkőzésein tapasztalt diszkriminatív szurkolói viselkedés (?) miatt először három, majd két zárt kapus mérkőzésre büntette az MLSZ-t (ez utóbbi szankció második meccsre vonatkozó kitételét két évre felfüggesztve), így a mai, Anglia elleni Nemzetek Ligája-találkozót zárt kapuk mögött rendezik. Gyorsan hozzátesszük: azzal a könnyítéssel, hogy (Csányi Sándor MLSZ-elnök javaslatára), zárt kapus büntetés esetén egy-egy aréna befogadóképessége fele arányában 14 év alatti gyerekek kilátogathassanak a mérkőzésre. Így Artur Dias kezdő sípszavára (a portugál legutóbb a Törökország – Magyarország találkozót vezette, amelyet Isztambulban 1-0-ra nyertünk meg) a Puskás Arénában 35 ezer lelkes gyermekszurkoló előtt – hozzájuk csatlakozik még 3500 felnőtt kísérő – a két csapat az alábbi összeállításban kezdi a találkozót:

Magyarország: Gulácsi – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Schäfer, Nagy Zs. – Sallai, Szoboszlai – Szalai Á.

Anglia: Pickford – K. Walker, Maguire, Coady – Alexander-Arnold, Rice, Bellingham, Justin – Bowen, Kane, Mount.

Kövessék élő közvetítésünket – percről percre! 

A közelmúltban elhunyt válogatott labdarúgó, Szőke István emlékének adózva egyperces gyászszünettel kezdődik a találkozó.

3. perc

Sallai Roland pattogós lövése az első helyzetecske, amelyet csak másodszorra kaparint meg Pickford. Jól van, nem kell megijedni! 

Egyelőre ötvédős rendszerben játszunk.

7. perc

Az első szöglet az angoloké: Alexander-Arnold próbálkozásából kirúgás lesz…

9. perc

Szalai Attila sikerrel blokkolja Bowen bombáját. Újabb szöglet, újra Arnold barátunk, a beadását ezúttal kicsúsztatjuk.

11. perc

A rendkívül agilis Alexander-Arnold beadását Bowen kanalazza kapura, Gulácsi könnyedén véd.

12. perc

Remek magyar akció! Nagy Ádám keresztlabdáját Nego kiválóan adja középre, Szoboszlai kapura lő, a labda már túljut Pickfordon, ám a lelassuló játékszert még a gólvonal előtt kivágja Coady! 

Ez majdnem benn volt, Dominik! Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

15. perc

Schäfer egyéni akciója után Nego elé kerül a labda, akinek remek beadását Nagy Zsolt próbálja kapu felé terelni. Nem sikerült…  

17. perc

A Liverpool üdvöskéje, a múlt héten még BL-döntőt játszó Alexander-Arnold már a harmadik sarokrúgását végzi, a beadást Coady fejeli föl. Soha veszélyesebb vendégszögletet!

21. perc

Schäfer András kapja a mérkőzés első sárga lapját, miután földre viszi az angolok egyik újoncát, Justint. A vendégek szerencsére túlvariálják a szabadrúgást. 

25. perc

És jön az első magyar szüglet: Szoboszlai Dominik laposan adja be a labdát – lesz ez még jobb is!

30. perc

Szoboszlai remek labdáját Nagy Zsolt kiválóan suhintja kapura , Pickford csak szögletre tudja ütni a labdát. Újra az RB Leipzig középpályása próbálkozik, de a vége az lesz, hogy ő fut lesre..

32. perc

Szalai Ádám a kezdőkörből remekül veszi észre, hogy Pickford a kaputól távol ólálkodik, életerősen megemeli a labdát, amely alig egy méterrel megy mellé. A nap, a hét, a hónap, az év, az évtized magyar gólja lett volna! 

Szalai Ádám önbizalmával nincs baj: a középkörből lőtt, majdnem gól lett! Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

37. perc

Szalai Ádám lódul meg, átadását Nego remekül adja be, sajnos Szoboszlai ezúttal nem találja el jól a labdát.

Marco Rossi tapsol, nem véletlen, hiszen a magyar válogatott támadásaiban benne van a gólveszély!

38. perc

Rúgja csak nyugodtan Alexander-Arnold az angol válogatott szögleteit! Ebből sem lett semmi…

44. perc

Az angol válogatott játékosai három percen át csak kergetik a labdát, ügyesen passzolgatunk!

Csupán 1 perc lesz a hosszabbítás!

A félidőben 0-0 az állás. de reméljük, nem ismétli magát a történelem, hiszen szeptember 2-án a második játékrészben négy gólt rámoltak be nekünk az angolok. 

SZÜNET UTÁN 

49. perc

Schäfer előreivelését Sallai fejeli vissza, Nagy Zsolt mintegy 22-23 méterről kapura lövi, a labda alig megy mellé! De nincs miért izgulni, a Freiburg játékosa már lesen volt…

51. perc

A csereként beállt Saka kerül helyzetbe a 16-oson belül, éles lövését Gulácsi hárítja. Rögtön ezután Coady takarítja el a félpályánál Szalai Ádámot, sárga lapot kap. Jogos! 

57.  perc

Egyre biztatóbban játszik a magyar válogatott, a kapujuk elé szorítjuk az Eb-ezüstérmest!

58. perc

Egy angol kontrát követően Mount lövését hárítja önfeláldozóan szögletre Lang, a beadást Bowen alig lövi fölé!

61. perc

Kane beadása ezúttal Szalai Attiláról megy szögletre, Alexander-Arnold beívelése után Maguire úgy fejel kapura, hogy abba Willi Orbán és Nagy Zsolt is belesérül. 

66. perc

11-eshez jut a magyar válogatott! Nagy Zsoltot gyömöszöli a földbe a tizenhatoson belül a csereként beállt James, jogosan mutat a pontra a portugál játékvezető! A büntetőt Szoboszlai Dominik vállalja magára éles lövésén rajta van Pickford, de nem tudja hárítani a jobb alsó sarokba vágódó bombát. 1-0 Magyarország javára! 

Szoboszlai Dominik ezúttal büntetőből szerezte meg a győztes gólt! Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd 

72. perc

Nem meglepő, szorongat Anglia! Mount lövését hárítja magabiztosan Gulácsi. 

74. perc

Meleg a pite! A mieink 16-osán belül összevissza pattog a labda, végül Bellingham lő, a lövése megpattan előbb Kleinheisleren, majd Szalai Attilán, a labda végül Gulácsié lesz!

60 éve nem vertük meg Angliát – utoljára a chilei világbajnokságon győztünk ellenük, a mieink góljait Tichy Lajos és Albert Flórián szerezték!

78. perc

James próbálja jóvátenni előző hibáját: remek beadáésát Coady alig fejeli kapu mellé. Hááát, ez nem rajtunk múlt!

82. perc

Hogy a klasszikust, Török Lászlót idézzük: “Ilyen nincs, és mégis van!” A csereként beállt Kleinheisler Lászlót indítja remekül Szalai Ádám, a hirtelenvörös középpályás ballal kiválóan teker kapura, Pickford csak kiütni tudja a labdát, éppen Schäfer elé, aki teljesen üresen állva a kapu fölé lő!

Nem nagyon van nálunk a labda, de hősiesen védekezünk! 

Ha kellett, hősiesen védekeztünk... Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

88. perc

Azt a mindenit! A csereként beálló Grealish és Kane hoz össze egy helyzetet a tizenhatosunkon belül, a Tottehham játékosa kapura húzza a labdát, milliméterekkel megy mellé. Gulácsi ijedtében húzza az időt, kap is egy sárgát Artur Diastól. 

5 perc lesz a hosszabbítás! 

93. perc

Kiszabadulunk a nyomásból! A három cserénk kis híján össszehoz egy újabb magyar gólt: Vécsei szeretné Styles-hoz juttatni a labdát, nem sikerül, ami végül valahogy mégis Ádám Martin elé kerül, akinek lövését védi Pickford.

95. perc

Magyar szöglettel zárul a meccs! Styles és Fiola elszórakozza a zászlónál – VÉGE, MAGYARORSZÁG 1-0-RA LEGYŐZTE ANGLIÁT!

A magyar válogatott a kezdőkört körbeállva, a himnuszunkat közösen elénekelve köszöni meg a gyermekek lelkes szurkolását!

Nyitókép A 35 ezer gyermekszurkoló győzelembe űzte-hajtotta a magyar válogatottat! Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Neked Ajánljuk